header

Rypsiöljyllä tutkitusti terveysvaikutuksia

kategoriassa Ajankohtaista

Rypsiöljyä saadaan rypsin siemenistä puristamalla. Sitä voi käyttää monipuolisesti ja sen rasvahappokoostumus on erittäin terveellinen, kerrotaan Apoteekki-lehden numerossa 04/2017.

Rahkatäyte raikastaa mansikka-marenkikakun

kategoriassa Blogi

Marenkilevyistä koottu kakku sopii niillekin, jotka välttävät gluteenia. Kun valitsee laktoosittoman kerman ja rahkan, herkku käy entistä useammalle. Marengin voi valmistaa itse tai käyttää valmiita marenkilevyjä. Marenki ja mansikkahillo ovat makeita, joten niiden vastapainoksi sopivat rahkatäyte sekä tuoreet marjat. Ihana kesäherkku valmistuu nopeasti ja helposti, ja se kannattaa tarjota heti…

Moni muotidieetti perustuu uskomuksiin

kategoriassa Ajankohtaista

- Osa suomalaisista elää vähän niin kuin keskiajalla, jolloin tieteellistä tietoa ei ollut käytettävissä, ajattelee Helsingin yliopiston ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm. He luottavat ruokavaliota suunnitellessaan enemmän joko omaan tai naapurin kokemukseen kuin tutkittuun tietoon. Fogelholmia haastatteli Ilta-Sanomat.

Värikästä ruokaa – punajuuririsotto ja mustikkarahka

kategoriassa Blogi

Ravitsemusasiantuntijat kehottavat syömään värikästä ruokaa – ja nimenomaan niin, että värit tulevat kasviksista. Eri värisissä kasviksissa on eri antioksidantteja ja flavonoideja, jotka edistävät terveyttä. Monet vitamiinit ovat rasvaliukoisia, joten kylmäpuristetun rypsiöljyn lisääminen aterialle kannattaa. Valmistin sunnuntaipäivälliselle punajuuririsottoa ja jälkiruuaksi mustikkarahkaa – täydellinen yhdistelmä!

Facebook kilpailu on päättynyt

kategoriassa Ajankohtaista

Kiitos kaikille osallistujille! Facebook kesäkisa on päättynyt ja voittajat ovat selvitetty.

Moni syö liian vähän hyvää rasvaa – suosi näitä lähteitä

kategoriassa Ajankohtaista

Hyvän rasvan pelosta pitää päästä eroon, sanoo asiantuntija. Työikäisten suuri haaste on, kuinka pehmeää rasvaa uskallettaisiin syödä tarpeeksi, sanoo laillistettu ravitsemusterapeutti Marika Venäläinen. Venäläistä haastatteli Ilta-Sanomat.

Kookosöljyä vain kohtuudella

kategoriassa Ajankohtaista

Kookosöljy sopii maultaan esimerkiksi itämaisiin ruokiin, mutta monikaan ei tule ajatelleeksi, että siinä on yhtä paljon tyydyttyneitä rasvahappoja kuin voissa ja sitä pitäisi käyttää vain hyvin kohtuullisia määriä.BBC:n uutisen mukaan kookosöljy on epäterveellistä samaan tapaan kuin voi ja muut eläinrasvat. Näin sanovat USA:laiset sydänasiantuntijat.