header

Blinipannukakku valmistuu helposti isolle joukolle

kategoriassa Blogi

Kevättalvi on monessa perheessä ja ystäväpiirissä blinien aikaa. Blinipannukakku on nopea ja helppo vaihtoehto blineille, etenkin jos ruokailijoita on enemmän. Tarjoa juuri uunista otettu blinipannukakku mädin, sipulisilpun, smetanan, sitruunan, tillisilpun, kuutioidun venäläisen suolakurkun ja hunajan kera! Myös makeat täytteet, kuten hillo, esimerkiksi mustaherukkahillo sekä kermavaahto sopivat!

Carola ja Ville kokkaavat nepalilaista ruokaa rennolla otteella

kategoriassa Ajankohtaista

26-vuotiaat turkulaiset Carola Waselius ja Ville Kuvaja olivat viime keväänä työharjoittelussa Nepalin pääkaupungissa Katmandussa. Mukaan puolentoista kuukauden reissulta tarttui monta hyvää reseptiä, keittokirjoja ja ihastus mausteiseen kasvisruokaan.

Paistetut ahvenet, sitruunamuusi ja maa-artisokkalastut

kategoriassa Blogi

Voiko perunan ystävälle olla parempaa kuin sitruunamuusi! Sitruunalla maustettu perunasose maistuu etenkin kalan ja kasvisruokien kera. Toinen uusi ehdoton suosikkini ovat itse tehdyt maa-artisokkalastut, jotka sopivat melkein minkä kanssa tahansa. Aterialle voi lisätä halutessaan vielä kermaviilikastikkeen, kermaviilin joukkoon hiukan kylmäpuristettua rypsiöljyä, silputtua ruohosipulia ja sitruunamehua. Kermaviilin happamuudesta johtuen kastike ei…

Aivojen hyvinvointiin laadukasta rasvaa, täysjyvähiilareita, kalaa ja kasviksia

kategoriassa Ajankohtaista

Aivotutkija, kognitiotieteen dosentti Minna Huotilainen Helsingin yliopistosta puhuu pehmeiden rasvojen merkityksestä aivojen hyvinvoinnille. Huotilainen on twiitannut Twitterissä hästägillä #aivotutkijankokkailukoulu kiireisen tutkijaäidin vinkkejä aivoystävällisiin arkiherkkuihin. Hän on Twitterissä nimellä @minnahuoti.

Patrik Borg ohjaa intuitiiviseen syömiseen

kategoriassa Ajankohtaista

Ravitsemusasiantuntija Patrik Borg opastaa uutuuskirjassaan intuitiiviseen syömiseen sekä kuuntelemaan kehon nälkä- ja kylläisyysviestejä. Päämääränä on hyvinvoiva keho ja mieli.

Lohta sinihomejuustopastan kera

kategoriassa Blogi

Olen usein huomannut, että kotona hyvistä raaka-aineista kokattu ateria voittaa maussa monet ravintola-annokset. Mehevä lohimedaljonki tulee yleensä tarjottua perunoiden tai perunasoseen tai kenties uunijuuresten kanssa. Lohen kaveriksi sopii hyvin myös sinihomejuustolla maustettu pasta. Täyttävä ja herkullinen, helppotekoinen illallinen! Tämä ateria on niin ruokaisa, että jälkiruuaksi riittää esimerkiksi pieni kuppi vahvaa…

Rasvaton maito ja rypsiöljy hyviä valintoja terveyden kannalta

kategoriassa Ajankohtaista

Suomalainen pari vuosikymmentä jatkunut Strip baby -tutkimus on näyttänyt, että rasvatonta maitoa, margariinia ja rypsiöljyä suosimalla lapsista kasvaa terveempiä aikuisia. Aiheesta kirjoittaa laillistettu ravitsemusterapeutti, THM, MBA, Reijo Laatikainen.