header

Avocado on terveellinen, mutta samat rasvahapot saa ekologisemmin rypsiöljystä

kategoriassa Ajankohtaista

Hufvudstadsbladetin artikkelissa 24.9.2017 kerrotaan, että suomalaiset kuluttavat avocadoja enemmän kuin koskaan, ja kulutuksen oletetaan edelleen kasvavan. Avocadon tuotannolla on kuitenkin melko paljon ympäristövaikutuksia. Avocadossa on paljon hyviä rasvoja, mutta niitä saa myös kotimaisesta rypsiöljystä.

Leipien leipomisen ihmeellinen maailma

kategoriassa Ajankohtaista

Erkki Böckerman on nelikymppinen turkulainen koti-isä, joka on hurahtanut leipien leipomiseen ja italialaiseen ruokaan. Hän pitää kahta ruoka- ja leivonta-aiheista blogia. ”On aina ilo avata Virginon rypsiöljypullo, koska sieltä leijailee todella miellyttävä aromi. Se saa myös leipätaikinan tuoksumaan todella hyvältä”, Erkki sanoo.

Alkupalat Lapin tyyliin porosta ja graavilohesta

kategoriassa Blogi

Kun pitää tehdä kätevästi iso määrä alkupaloja tai cocktailpaloja, laitan usein lohella tai porolla täytettyjä rieskarullia, jotka leikataan paloiksi. Suomi 100 -juhlavuoden hengessä raaka-aineet ovat suomalaisia ja inspiraatio Lapin-reissuilta. Nämä alkupalat ovat helppotekoisia, näyttäviä ja sopivat hienompaankin tilaisuuteen.

Stroganoff sopii viikonlopun herkutteluun

kategoriassa Blogi

Kun illat alkavat viiletä, maistuvat taas lämpimät pataruuat. Viikonloppuna on aikaa haudutella liha mureaksi ja syödä kiireettä perheen tai ystävien kanssa. Perinteinen stroganoff on todella maukas ja herkullinen ruoka, ja sen lisukkeeksi sopivat keitetty pitkäjyväinen riisi sekä vihreä salaatti. Riisin voi maustaa maun mukaan Virginon Chili-, Rosmariini- tai Valkosipuliöljyllä. Virginon…

Ihania rapeita vohveleita!

kategoriassa Blogi

Vohvelit ovat suosikkejani, ne maistuvat jälkiruuaksi, kahvin kanssa ja iltapalalla. Vohveleita on kiva tarjota sekä pienille että isommille vieraille, ja niitä voi syödä sekä makean että suolaisen täytteen kanssa. Vaahterasiirappia, suklaakastiketta, hedelmiä, marjoja, hilloa, jäätelöä, kermavaahtoa – vain mielikuvitus on rajana. Kun laitat taikinaan tarpeeksi öljyä, vohvelit irtoavat vohveliraudasta helpommin…

Arvonta on suoritettu!

kategoriassa Ajankohtaista

Arvonta on suoritettu. Kiitos kaikille osallistujille!

Elämä on liian lyhyt syötäväksi pahaa ruokaa!

kategoriassa Ajankohtaista

Tiina Rantanen on ruoka- ja viinitoimittaja, jolla on yli 30 vuoden kokemus niin hellan kuin näppiksenkin äärestä. ”Ruokafilosofiani kiteytyy yhteen lauseeseen: Herkkuja helposti. Reseptini ovat hyvän makuisia, helppoja ja terveellisiä. Minulle maku on aina ollut ensisijainen lähtökohta, sillä elämä on liian lyhyt syötäväksi pahaa ruokaa”, Tiina painottaa.