header

Laadukkaita klassikkoreseptejä herkullisten tarinoiden kera

kategoriassa Ajankohtaista

Ruokatoimittaja, kotitalousopettaja Tiina Rantasen Klassikkoruokia-kirjassa (Otava 2018) on yli 50 takuuvarmaa ruokaohjetta juomasuosituksineen. Kaikkiin resepteihin liittyy myös kiinnostavaa kulttuurihistoriaa. Kirjasta selviää, kuka oli Jansson, joka lankesi kiusaukseen. Kirjassa kerrotaan, mikä oli kaneliässien salainen viesti sekä millä Lady Macbeth tainnutti vanginvartijat. Käy ilmi myös, miksi Mannerheim vei vorshcmack-reseptinsä Savoy-ravintolaan.

Syödään yhdessä ja arvostetaan suomalaista ruokaa!

kategoriassa Ajankohtaista

”ETL juhlii tänä vuonna 75-vuotista taivaltaan. Juhlavuonna haluamme erityisesti tuoda esille ruokailoa, kotimaisten ruokien ja juomien maistuvuutta ja ruokakulttuurin arvostuksen nostamista. Syödään yhdessä ja arvostetaan suomalaista!” innostaa Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtaja Pia Pohja.

Maukas pitkään haudutettu hirvenlihakeitto

kategoriassa Blogi

Suomalaiset metsästävät edelleen ahkerasti, ja moni saa hirvenlihaa metsästystä harrastavalta tuttavalta. Viimeistään keväällä kannattaa käyttää syksyllä pakastimeen laitettu liha. Varma hirviruoka on pitkään haudutettu, maukas keitto. Perinteiseen hirvenlihakeittoon kuuluu perunaa, juureksia, maustepippuria ja persiljaa.

Avocadorisotto tuo kevään ruokapöytään

kategoriassa Blogi

Avocadopasta oli somehitti muutama vuosi sitten, ja ansaitusti – sehän on todella herkullista. Avocadorisotto on, jos mahdollista, vielä parempaa! Risotossa on roppakaupalla hyviä rasvoja, kun siinä on avocadon lisäksi kylmäpuristettua rypsiöljyä. Vegaaniversion saat jättämällä voin pois ja korvaamalla parmesaanin mantelirouheella. Risotto on helppotekoinen arkiruoka, mutta kauniin vaaleanvihreäsävyinen avocadorisotto sopisi myös…

Luomutilan emäntä suosii lähituottajien ruokaa ja aitoja makuja

kategoriassa Ajankohtaista

Jaana Elo on yrittäjä ja luomutilan omistaja. Hän kouluttaa ja konsultoi elintarvikealan toimijoita, pitää kesällä tilapuotia ja tekee maatöitä sekä hoitaa kotieläinpihaa. ”Olen onnellinen, kun saan tehdä työtä, jota rakastan”, Jaana sanoo. Hän käyttää ruuanlaitossa paljon kylmäpuristettua rypsiöljyä. ”Se sopii joka paikkaan: marinointiin, grillaukseen ja paistamiseen sekä salaateille. Leivon myös…

Itä-Suomen yliopiston tutkimus: Korkea omega-6-pitoisuus voi suojata ennenaikaiselta kuolemalta

kategoriassa Ajankohtaista

Korkeat veren linolihappopitoisuudet näyttävät vähentävän riskiä ennenaikaiseen kuolemaan, ilmenee Itä-Suomen yliopiston tutkimuksesta. Tutkimuksesta raportoi Savon Sanomat.

Luulolla ei ole asiaa tiedon rinnalle

kategoriassa Ajankohtaista

Tekniikan maailman päätoimittaja Reijo Ruokanen kirjoittaa pääkirjoituksessaan lehdessä 2/2018 kolesterolista.