header

Värikästä ruokaa – punajuuririsotto ja mustikkarahka

punajuuririsottoRavitsemusasiantuntijat kehottavat syömään värikästä ruokaa – ja nimenomaan niin, että värit tulevat kasviksista.

Eri värisissä kasviksissa on eri antioksidantteja ja flavonoideja, jotka edistävät terveyttä. Monet vitamiinit ovat rasvaliukoisia, joten kylmäpuristetun rypsiöljyn lisääminen aterialle kannattaa.

Valmistin sunnuntaipäivälliselle punajuuririsottoa ja jälkiruuaksi mustikkarahkaa – täydellinen yhdistelmä!

Punajuuririsotto
3 dl risottoriisiä
½ dl öljyä (esim. Virginon Rosmariini- tai Valkosipuliöljyä tai maustamatonta Virgino-rypsiöljyä)
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä (mikäli et käytä Valkosipuliöljyä)
8 dl kanalientä tai kasvislientä (8 dl vettä ja yksi liemikuutio)
3 punajuurta
1/3 tl rouhittua mustapippuria
½ dl parmesaaniraastetta
½ dl persiljaa silputtuna

Kuumenna öljy kattilassa. Lisää silputut sipulit, kuullota hetki. Lisää riisi ja kääntele lastalla pari minuuttia.

Kuumenna kanaliemi toisessa kattilassa. Lisää kuumaa nestettä risottoon desilitra kerrallaan ja sekoita lastalla. Kun neste on imeytynyt riisiin, lisää seuraava erä nestettä.

Kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi, lisää risoton joukkoon nestelisäysten välissä.

Risotto on kypsää, kun kaikki neste on imeytynyt riisiin. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita parmesaani ja mustapippuri risottoon. Ripota päälle silputtua persiljaa. Tarjoa heti.

Mustikkarahka
4 dl rasvatonta rahkaa
4 dl luomu vaniljajogurtti
½ dl Luomu Virgino -rypsiöljyä
200 g suomalaisia mustikoita (pakaste)

Sekoita rahka tasaiseksi kulhossa. Lisää jogurtti ja öljy, sekoita.

Lisää mustikat varovasti sekoittaen. Kun lisäät mustikat jäisinä, saat hiukan jäätelömäisen, kylmän jälkiruuan.

Voit koristella annokset mintun tai sitruunamelissan lehdillä tai syötävillä orvokeilla.

Pin It

Virginoa kertaa kuusi! - Virginon reseptikilpailun voittaja Maria Waltari

kategoriassa Ajankohtaista

Virginon reseptikilpailun voittaja Maria Waltari kokkaa kuudelle lapselleen terveellistä, täysipainoista ruokaa. Kylmäpuristettu rypsiöljy sopii niin…

Mustikoita ja kanttarelleja

kategoriassa Blogi

On taas se aika vuodesta, kun iskee hulluus. Onneksi tämä on sitä positiivista hulluutta, josta…

Maukas pitkään haudutettu hirvenlihakeitto

kategoriassa Blogi

Suomalaiset metsästävät edelleen ahkerasti, ja moni saa hirvenlihaa metsästystä harrastavalta tuttavalta. Viimeistään keväällä kannattaa käyttää…