header

Stroganoff sopii viikonlopun herkutteluun

strogonofKun illat alkavat viiletä, maistuvat taas lämpimät pataruuat. Viikonloppuna on aikaa haudutella liha mureaksi ja syödä kiireettä perheen tai ystävien kanssa.

Perinteinen stroganoff on todella maukas ja herkullinen ruoka, ja sen lisukkeeksi sopivat keitetty pitkäjyväinen riisi sekä vihreä salaatti. Riisin voi maustaa maun mukaan Virginon Chili-, Rosmariini- tai Valkosipuliöljyllä.

Virginon mausteöljyt sopivat myös salaatinkastikkeeksi sitruunamehun ja mustapippurin kera!

Stroganoff
700 g naudan ulkofileetä tai paistia
½ dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
2 sipulia
1 tl suolaa
valkopippuria ja maustepippuria
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl lihalientä
70 g tomaattisosetta
1 rkl sinappia
1 dl smetanaa
2 mauste- tai suolakurkkua
(hillosipuleita tai säilöttyjä herkkusieniä)

Ota liha ajoissa huoneenlämpöön. Leikkaa liha parin sentin kuutioiksi ja anna lämmetä huoneenlämmössä.

Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna osa öljystä padassa ja kuullota sipulisilppu hitaasti kullankeltaiseksi ja läpikuultavaksi.

Kuumenna paistinpannu ja vähän öljyä. Ruskista kolmannes lihakuutioista kerrallaan, mausta ruskistunut pinta suolalla ja pippureilla, ripottele pinnalle vähän vehnäjauhoja ja kääntele lihapalasia hetken pannulla. Lisää lihapalat pataan sipulien joukkoon, huuhdo pannu kuumalla vesitilkalla ja kaada neste pataan lihojen päälle. Sekoita. Kuumenna puhdas pannu uudelleen ja ruskista samalla tavalla seuraava lihaerä ja huuhdo joka paistamisen jälkeen pannu vesitilkalla ja lisää se nesteeksi pataan.

Kun lihakuutiot ovat padassa, lisää mausteeksi tomaattisosetta ja anna ruoan kypsyä kannen alla tunnin ajan. Mausta kastike sinapilla ja smetanalla. Lisää valmiiseen stroganoffiin pieniksi kuutioiksi leikattuja suolakurkkuja ja halutessasi kokonaisia hillosipuleita ja/tai herkkusieniä.

Pin It

Tutkimus: ruokaöljyn maku ja terveellisyys ajavat kirkkaasti hinnan ohi

kategoriassa Ajankohtaista

Suomalaiset kuluttajat asettavat ruokaöljyn maun ja terveellisyyden tärkeimmiksi tekijöiksi öljyä valittaessa. Rypsiöljy on Suomessa ylivoimaisesti…

Suklaanaamio kotikonstein!

kategoriassa Blogi

Suklaahoidot ovat pitkään olleet trendikkäitä hoitoloissa ja kylpylöissä. Ihoa pehmittävän ja virkistävän suklaanaamion voi tehdä…

Lihapullat valmistuvat kätevästi uunissa

kategoriassa Blogi

Perinteinen suomalainen kotiruoka on nyt trendikästä, isän ja isoäidin reseptit ovat ahkerassa käytössä. Lihapullat maistuvat…