header

Chilikatkaravut

chilikatkaravutAinekset:
4 annosta
400 g jättikatkaravunpyrstöjä
2 dl Virgino Chiliöljyä
4 valkosipulikynttä
1-2 punaista tuoretta chiliä (tarkista chilin polttavuus ja käytä maun mukaan)
n. 1 tl suolaa
mehut puolikkaasta sitruunasta

Sulata katkaravut, mieluiten yön yli jääkaapissa. Kuori ja viipaloi valkosipuli, pese ja viipaloi chili ja paista molemmat miedolla lämmöllä chiliöljyssä. Paista kunnes valkosipuli on pehmennyt, mutta ei ole saanut väriä. Näin vältät mahdollisen kitkerän maun valkosipulissa. Tämä kestää noin 5 minuuttia.

Paistamisen puolivälissä lisää valutetut katkaravut ja paista noin 1 minuutti per puoli. Paistoaika riippuu katkarapujen koosta. Nosta paistinpannu liedeltä ja mausta suolalla ja sitruunalla.

Huom! Poista chilistä siemenet ja "väliseinät", jos et halua annoksesta polttavaa. Jos paistat katkaravut liian kuumassa öljyssä, niistä tulee mauttomia kumipalloja. Chilikatkaravut voi tarjota isolta laakealta astialta, johon ruokailijat voivat dipata maukasta leipää.

Resepti: Lotten Lindborg-Suhonen

Pin It