Öljyinen salaatinkastike

Erittäin hienostunut "ranskalais-tammisaarelainen" öljysalaatinkastike

Ainekset:
15 kpl kokonaista mustapippuria
10 kpl kokonaista roseepippuria
1 tl Herb de provance –yrttisekoitetta
½ tl merisuolaa
3 rkl balsamiviinietikkaa
9 rkl Virginoa
raastettua sitruunankuorta
sinappia
sokeria

Kaada mortteliin n. 15 kokonaista mustapippuria, 10 roseepippuria, teelusikallinen Herb de provance -yrttisekoitetta, 1/2 teelusikallista merisuolaa, jauha sekaisin ja nauti hetki vapautuneista aromeista.
Ota lempibalsamiviinietikkaasi n. 3 ruokalusikallista ja sekoita morttelin "pöperön" kanssa. Raasta sitruunankuorta sekaan, n. sentti sinappia tuubista, ja lisää n 9 ruokalusikallista Virgino-öljyä.

Sekoita hyvin ja anna imeytyä n. 1/2 tuntia. Tilkka sokeria ennen kun kaadat kastikkeen vihersalaatin päälle.

Vinkki! Kyseinen salaatti sopii erinomaisesti paistetun lohen tai savunieriän kanssa. Voit myös paahtaa ruisleipäviipaleet ja tarjota salaatin kyytipoikana lämpiminä.

Resepti: Tom Pöysti

Pin It