Vegaaninen ja gluteeniton omenakakku

omenapiirasAinekset:
100 g sulatettua maidotonta margariinia
1 dl Virgino-rypsiöljyä
1 dl kaurakermaa tai kauramaitoa
3 dl intiaanisokeria
1 dl kauraleseitä
1 dl mantelijauhoa
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1 tl aitoa vaniljajauhetta
1/2 tl kardemummaa
2-3 kotimaista omenaa

Sekoita rasvat ja kaurakerma/kauramaito. Sekoita joukkoon muut aineet, leivinjauhe jauhoihin sekoitettuna. Älä vaivaa taikinaa liikaa.

Voitele vuoka öljyllä tai käytä leivinpaperia ja kaada kakkutaikina vuokaan. Leikkaa omenat lohkoiksi ja asettele kauniisti kakun pinnalle. Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia riippuen uunista.

Pin It