header

Yrttimarinoitu lampaanpaisti (viulu)

Lammasviulu LAinekset:
2 - 3 kg lampaan paisti

Marinadi:
0,5 dl Virgino-rypsiöljyä
2 dl sherryä
0,75 dl soijakastiketta
0,5 dl fariinisokeria
6 - 8 valkosipulin kynttä (hakkaa pieneksi)
2 - 3 rkl sitruunanmehua
2 rkl hakattua, tuoretta rosmariinia
2 - 3 rkl hakattua, tuoretta minttua
2-3 rkl hakattu, tuoretta timjamia
1,5 tl mustapippuria

Sekoita marinadin ainekset. Laita paisti paistopussiin, kaada marinadi päälle ja sulje pussi. Anna maustua jääkaapissa noin vuorokausi, kääntele välillä.

Paista pellillä ilman pussia, sivele marinadilla vielä ennen paistoa.

Paista 125 asteessa 2,5 - 3 tuntia kunnes sisälämpötila on 75 - 80 astetta. Voitele paiston aikana. Paiston jälkeen kääri folioon ja anna vetäytyä 15 - 20 min. ennen leikkaamista.

Tarjoa Hassebackan perunoiden kanssa.

Resepti: Jaana Elo

Pin It