header

Paahteinen perunasalaatti

perunasalaattiAinekset:
8-12 perunaa
200 g fetajuustoa
1 dl öljyä (esim. Virgino Rosmariini- tai Valkosipuliöljyä)
2 valkosipulin kynttä
1 tl sormi suolaa
1,5 dl aurinkokuivattua tomaattia
1 purkki kapriksia
2 rkl kapristen lientä
punasipulia
1 dl pinjansiemeniä
1 dl cashewpähkinöitä
rosmariinia
(sormisuolaa)

Pese ja viipaloi perunat ohuiksi kuorineen. Kumoa perunat kulhoon ja lorauta öljy joukkoon. Sekoittele niin, että perunat tulevat kauttaaltaan öljyisiksi. Levitä perunaviipaleet uunipellille yhteen kerrokseen leivinpaperin päälle.

Kuori ja viipaloi valkosipulista lastuja ja levitä perunoiden päälle paahtumaan. Lisää kevyesti suolaa.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, niin että perunat saavat väriä ja ehtivät kypsyä.

Jäähdytä perunat ja lisää joukkoon aurinkokuivattuja tomaattipaloja, kapriksia ja loraus nestettä kaprispurkista.

Tämän kaiken voit tehdä jo edellisenä päivänä.

Lisää hienonnettu punasipuli. Viimeistele paahdetuilla pinjansiemenillä & pähkinöillä ja rosmariinilla.

Resepti: Elina Brodkin

Pin It