header

Makea saaristolaisleipä

SaaristolaislimppuAinekset:
3,5 dl omenatäysmehua
2 rl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 dl ruisjauhoja
1 dl ruis- tai vehnäleseitä
1 dl maltaita (Tuoppi)
1 pala hiivaa (50 g)
1 dl siirappia
1 tl merisuolaa
4 dl vehnäjauhoja

Lämmitä mehu kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva, merisuola, siirappi ja öljy. Lisää kuivat aineet, sekoita taikina tasaiseksi. Peitä kulho liinalla ja anna kohota vedottomassa paikassa 1,5 tuntia.

Voitele pitkä leipävuoka öljyllä ja jauhota halutessasi leseillä. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla 175 asteessa 1,5 tuntia. Kumoa valmis leipä vuoasta ja kääri leivinliinaan.

Resepti: Anna-Maria Niskanen

Pin It