header

Kallpressade rybsoljor

yleisteemaMatlagningsoljornas kvalitet och konsistens beror i allra högsta grad på vilket sätt de har tillverkats. Jämfört med raffinering och varmpressning är kallpressning den mest varsamma och naturliga.

Virgino rybsoljorna tillverkas genom kallpressning. Oljan avskiljs från den särskilt utvalda rybsen genom att mekaniskt pressa ut oljan. Rybsen behandlas inte kemiskt och uppvärms inte. Kallpressning sparar energi och miljö, då tillverkningen inte ger upphov till avfall eller utsläpp. Frömassan som oljan har pressats ur, används som proteinfoder för djur.

Den varsamma kallpressningen tryggar att oljan fettsyror och vitaminer bevaras i sin naturliga form. Kallpressade Virgino-oljor processeras inte alls. I stället säkras den höga kvaliteten genom noggrann kvalitetskontroll, som börjar med val av råvaror.

Kännetecken på en matlagningsolja av hög kvalitet:

• Vacker, gyllengul färg
• Mild och mjuk, nötaktig smak
• Behaglig doft
• Klar och genomskinlig
• TTjock och fyllig

Högklassig kallpressad Ekologisk Virgino rybsolja

Kallpressad Virgino rybsolja Ekologisk Virgino tillverkas av ekologiskt odlad rybs från hjärtat av den finländska landsbygden. Liksom alla finländska ekologiska produkter, odlas också den rybs som vi använder under noggrant övervakade förhållanden utan konstgjorda gödselmedel eller växtskyddsmedel.

Högklassig kallpressad Virgino rybsolja

Kallpressad Ekologisk Virgino rybsolja Virginos lätt nötaktiga smak och vackra gula färg kommer från rybs som odlas på finländska familjejordbruk.Virgino är inte endast läckert, det är också ett nyttigt val.

Kallpressade rybsoljor

Matlagningsoljornas kvalitet och konsistens beror i allra högsta grad på vilket sätt de har tillverkats. Jämfört med raffinering och varmpressning är kallpressning den mest varsamma och naturliga.

Mångsidiga matlagningsoljor

Kallpressad Virgino lämpar sig för all slags matlagning och bakning. Virgino kan blandas med yoghurt, gröt eller smoothies. Kallpressad rybsolja är en idealisk grund för marinader och salladsdressing. Den milda, nötaktiga smaken passar perfekt till finländska gryn, rotsaker och bär.

Produkter

Virginos högklassiga kallpressade rybsoljor tillverkas av utvald rybs odlad i Finland. Vårt produktsortiment omfattar kallpressad Virgino och Ekologisk Virgino olja samt ett urval smaksatta oljor: chili, rosmarin och vitlök.

Virgino Chiliolja

Virgino Chiliolja kombinerar högklassig kallpressad finländsk rybsolja med äkta chili. Rybsoljan gör att den äkta chilin får en mjukare smak, vilket gör den varm och kryddig, utan att vara överdrivet eldig.

Virgino Rosmarinolja

Virgino Rosmarinolja kombinerar högklassig kallpressad finländsk rybsolja med äkta rosmarin. Rybsoljan ger rosmarinen en mjuk och aromatisk smak, som blandas jämnt i maten.

Virgino Vitlöksolja

Virgino Vitlöksolja kombinerar högklassig kallpressad finländsk rybsolja med äkta vitlök. Rybsoljan ger vitlöken en mjuk och aromatisk smak, som verkligen framhäver den äkta smaken av färsk vitlök.