En muista milloin olisin ollu noin puhki kauden jälkeen. Toukokuu meni vielä fiilispohjalta. Kävin lenkillä, kun tarvisi saada tuuletusta. Lähinnä se oli työmatkapyöräilyä.
Töissäkin riitti huisketta kauden jälkeen alkukesään asti. Toukokuun loppupuolella alkoi tuntua siltä, että nyt kaipaa jo ohjelmaa itselle.
Treeniloma loppu kesäkuuhun ja sen jälkeen tahti on kiihtynyt. Nyt on jo täysi ralli päällä. Vaikka virallisesti ohjelman mukaan ei toukokuussa mentykään niin siellä oli muutamia tärkeitä kisoja. Ne toivat sopivasti maustetta ulkoiluun. Seinäjoella kisattiin ampumasuunnistuksen maailman cupin kilpailut ja ne oli samalla MM-katsastukset. Sijat 1. ja 3. toivat paikan myös MM-kisoihin. Sotilaiden maastojuoksun- ja ampumasuunnistuksen SM-kisoissa puhdas sarja jatkui. Mestaruuksista ei hevillä luovuta.
Tällä hetkellä olen Obertilliachissa Itävallassa treenaamassa. Sama paikka missä on tullut jo useamman kerran oltua. Paikkana aivan loistava harjoitteluun. Maastoakin riittää. Tänään rullalla 15k pelkkää nousua. Tai no, tais siinä olla 7m laskua, kun kokonaisnoususumma oli 1155m. :)
Tulin tänne Saksasta ampumasuunnistuksen MM-kisoista. Kisat olivat Storkowissa n. 70k Berliinistä kaakkoon. Ennen kisoja tuli vietettyä tunti jos toinenkin traktorin ratissa heinähommissa. Ei ainakaan tullut mietittyä liikaa kisoja. Näköjään teki hyvää. Joka matkalla olin podiumilla eli tähän asti parhaat MM-kisat mitä olen käynyt! Maasto oli nopeakulkuista, hyvä näkyvyys, mutta tarkkoja rastipisteitä. Ensi vuonna myös tässä lajissa on MM-kisat Suomessa, Karkialampi/Mikkeli. Se on vähän kuin kotia menis. :)
Broileri-pestokiusaus
2-3 rkl Virginon kylmäpuristettua rypsiöljyä
400 g broilerinfileesuikaleita
100g vihreää pestokastiketta
200g kirsikkatomaatteja
0,5 nippu kevätsipulin varsia silputtuna
1 kesäkurpitsa
500g peruna-sipulisekoitus
2-3dl kuohukermaa
ripaus suolaa
Kuumenna öljy isolla pannulla tai kattilassa ja paista broilerinfileesuikaleet kauttaaltaan. Mausta halutessasi kevyesti suolalla.
Lisää joukkoon pestokastike, kirsikkatomaatit, silputut kevätsipulinvarret ja kesäkurpitsa. Sekoita.
Kaada seosta uunivuokaan vuoronperään peruna-sipulisekoituksen kanssa. Lisää lopuksi kerma. Kypsennä 200-asteisessa uunissa n. 1 tunti kunnes pinta on kauniin värinen. Tarjoile raikkaan salaatin kera.