Chili-suklaakuppikakut

chili suklaamuffinitLomalla on aikaa leipoa vaikka yhdessä lasten kanssa. Oma 11-vuotias poikani rakastaa chiliä, ja Virginon Chiliöljy onkin meillä kovassa käytössä.

Chiliöljyn maku on täyteläinen ja lempeän tulinen, joten se sopii erinomaisesti myös leivontaan.

Suklaa tai kaakaojauhe sopii erinomaisesti chilin kaveriksi sekä suolaisiin että makeisiin ruokiin. Kokeilin Chiliöljyä suklaisiin kuppikakkuihin. Makuyhdistelmä on yllättävä mutta herkullinen, ja chilillä höystetyt leivonnaiset maistuvat sekä lapsille että aikuisille.

Pienet chilit ovat hauskannäköisiä koristeita kuppikakuissa.

50 g voita
0,5 dl Virgino Chiliöljyä
2,5 dl sokeria
2 munaa
1 maitoa
4 dl vehnäjauhoja
0,75 dl sokeritonta kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
100 g tummaa suklaata

Kuorrutus:
300 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl Virgino Chiliöljyä
0,5 dl sokeritonta kaakaojauhetta
1 dl sokeria

Sekoita pehmeä voi, öljy, sokeri, munat ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen rasvaseokseen. Rouhi suklaa ja lisää taikinaan. Jaa taikina paperisiin leivontavuokiin ja paista uunissa 200 asteessa 15 - 20 minuuttia. Anna jäähtyä ja kuorruta. Kuorrutus valmistuu sekoittamalla kaikki ainekset yhteen tasaiseksi massaksi. Koristele pienillä tuoreilla chileillä.

Pin It