Kaikki kasvikset käyvät grilliin

grillatut kasviksetLihan, broilerin ja kalan lisäksi moni on grillannut tomaatteja, herkkusieniä ja kasvisvartaita.

Viime aikoina grillaus on monipuolistunut, grilliin on alettu laittaa lähes kaikkia kasviksia ja myös monia hedelmiä. Grillatut kasvikset käyvät pääruuaksi myös sellaisenaan hyvällä öljyllä maustettuina, niiden ei tarvitse olla pelkästään liharuokien lisukkeita.

Kokeile grilliin varhaiskaalia, kurkkua ja perinteisempää maissia sekä halloumi-juustoa!

Grillattu kaali ja kurkku lisukkeineen

Kaali:
1 kokonainen varhaiskaali
0,5 dl Virgino Chiliöljyä
½ sitruunan mehu
1/2 ruukkua tuoretta korianteria
1 valkosipulinkynsi
suolaa
rouhittua mustapippuria

Kurkku:
1(n. 300 g) kurkku
2rkl Virgino Valkosipuliöljyä
½ tl juoksevaa hunajaa
1tl minttua
1/2tl suolaa

Muuta:
esikypsennettyjä maissintähkiä
1 pkt halloumi-juustoa
Virginon makuöljyjä (Chili, Rosmariini tai Valkosipuli)

Valmista ensin kaalin kastike. Silppua valkosipuli ja korianteri. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna tekeytyä. Leikkaa kaali neljään lohkoon. Grillaa kaalilohkoja niin, että ne saavat väriä, vähän jopa mustuvat. Lado grillatut kaalit tarjoiluastiaan ja lusikoi kastiketta pinnoille.

Pese kurkku ja leikkaa se neljään palaan. Puolita palat ja lohko puolikkaat vielä kahteen osaan. Sekoita öljyn joukkoon hunaja ja mausteet. Voitele kurkkupalat mausteöljyllä ja grillaa kauniin ruskeiksi.

Sivele maissintähkien ja halloumiviipaleiden pintaan maun mukaan Virginon makuöljyä ja grillaa muutama minuutti. Ripota pinnalle mustapippurirouhetta ja halutessasi jotain tuoretta yrttiä silputtuna.

Tarjoa lisäksi aterialla vihreää salaattia ja tomaattia.

Pin It