Virgino

Mikäli viesti ei näy kunnolla, voit katsoa sen myös tästä

Jaakko Kolmosen kaali-puolukkaraaste

2 dl puolukkasurvosta
1 l kaalisuikaleita
2 dl porkkanaraastetta
kylmäpuristettua rypsiöljyä

Höylää juustohöylällä tai raastimen karkealla terällä ohuita suikaleita kaalista. Sekoita kaali, porkkanaraaste ja puolukkasurvos. Mausta tarvittaessa hunajalla. Tilkka kylmäpuristettua rypsiöljyä tekee raasteesta ravitsevamman. Paina raaste tiiviiksi ja anna sen makuuntua jääkaapissa. Tarjoa vaikkapa muna-kaalilaatikon lisäkkeenä! Puolukka on ollut monen kasvisraasteen raikastaja. Tässä on porkkanaa ja kaalia puolukan kaverina.

Reseptiosiostamme löydät lisää legendaarisen keittiömestarin Virgino-ohjeita sekä monia muita hyviä reseptejä »

Jaakko Kolmonen, 70 vuotta: Terveenä kaiken ikää

Keittiömestari, opetusneuvos Jaakko Kolmonen täytti pyöreät 70 vuotta toukokuun alussa. - Vietin syntymäpäivääni ukkina. Kalastelin lastenlapsien kanssa haukea. Savustimme ja herkuttelimme, hyväntuulinen syntymäpäiväsankari myhäilee.

Hoikka ja ikäisekseen uskomattoman hyväkuntoinen Kolmonen vannoo terveellisen ravinnon nimeen: kuituja ja kylmäpuristettua rypsiöljyä. - Virginosta saan päivittäin riittävästi omegoita ja E-vitamiinia. Muuta rasvaa ei kannata käyttää, hän painottaa.

Lue lisää »

Rypsiöljy alentaa terveyttä rapauttavaa fibrinogeeniä

Rypsiöljyn nauttiminen vähentää fibrinogeeniä elimistössä, osoittaa Tampereen ja Helsingin yliopistoissa tehty rasvahappotutkimus. Fibrinogeeni on tärkein veren hyytymiseen vaikuttava tekijä, jonka kohoaminen edistää verisuonitukosten syntyä ja ylläpitää tulehdustilaa elimistössä. Fibrinogeenin nousu on läheisessä yhteydessä sydän- ja verisuonisairauksiin, aivoinfarktiin, diabetekseen, Alzheimerin tautiin ja dementiaan.

Lue lisää »

Kerro ystävällesi Virginon reseptikirjeestä »
Jos et enää halua vastaanottaa Virginon kuukausittaisia reseptikirjeitä, poista itsesi listalta »