Virgino

Mikäli viesti ei näy kunnolla, voit katsoa sen myös tästä

Grilli kuumaksi!

Virgino soveltuu erinomaisesti lihan grillaamiseen, sillä siinä on korkea savuamispiste. Kylmäpuristetun rypsiöljyn maku, rakenne ja ravintoarvo eivät kärsi kovassakaan kuumuudessa.

Grillaa naudan sisäfileepihvejä ja tarjoa lisukkeeksi timjami-lohkoperunoita sekä tomaatti-sipulisalaattia. Lisäksi lasillinen hyvää punaviiniä, ja kesäillan nautinto on valmis!

Grillipihviä, lohkoperunoita ja tomaatti-sipulisalaattia

Naudan tai porsaan sisäfile, 150-200g / ruokailija
Virgino-rypsiöljyä
Pippurisekoitusta tai mustapippuria
Yrttisuolaa tai hienokiteistä merisuolaa
(Loraus punaviiniä)

Perunoita 1-3 kpl/ruokailija
Virgino-rypsiöljyä
Yrttisuolaa tai hienokiteistä merisuolaa
Tuoretta timjamia silputtuna tai kuivattua timjamia

Kerä friseesalaattia/rapeasalaattia
3 tomaattia
2 pientä sipulia
2 rkl Virgino-rypsiöljyä
2 tl juoksevaa hunajaa
2 tl sitruunamehua
mustapippuria myllystä
ripaus hienokiteistä merisuolaa
tuoretta timjamia

Katso valmistusohjeet tästä »

Luomua valitaan turvallisuuden takia

- Tärkein tekijä valita luomua on sen turvallisuus: ei torjunta-aine-, väkilannoite-, lääke- tai hormonijäämiä, vähemmän lisäaineita ja ehdoton GMO-kielto. Muita tekijöitä ovat eettisyys, ekologisuus, terveellisyys ja maku. Kylmäpuristetun luomurypsiöljyn rasvahappokoostumus on aivan omaa luokkaansa, sanoo keittiömestari, Luomuliiton puheenjohtaja Jaakko Nuutila.

Lue lisää Jaakon ajatuksia sekä kokeile Jaskan luomumustikkasmoothieta! »

Omega-3-rasvahapot edistävät oppimista

- Lasten oppimista edistävät hyvä ravitsemustila, tasapainoisen aamiaisen nauttiminen ennen kouluun lähtöä sekä ruokavalion rasvan pehmeä laatu, etenkin omega-3-rasvahapot, painottaa filosofian tohtori Outi Nuutinen. Hän toimii ravitsemusterapian lehtorina kliinisen ravitsemustieteen alalla Itä-Suomen yliopistossa.

Lue lisää »

Kerro ystävällesi Virginon reseptikirjeestä »
Jos et enää halua vastaanottaa Virginon kuukausittaisia reseptikirjeitä, poista itsesi listalta »