Grilli kuumaksi!
Virgino soveltuu erinomaisesti lihan grillaamiseen, sillä siinä on korkea savuamispiste. Kylmäpuristetun rypsiöljyn maku, rakenne ja ravintoarvo eivät kärsi kovassakaan kuumuudessa.
Grillaa naudan sisäfileepihvejä ja tarjoa lisukkeeksi timjami-lohkoperunoita sekä tomaatti-sipulisalaattia. Lisäksi lasillinen hyvää punaviiniä, ja kesäillan nautinto on valmis!
|
Grillipihviä, lohkoperunoita ja tomaatti-sipulisalaattia
Naudan tai porsaan sisäfile, 150-200g / ruokailija
Virgino-rypsiöljyä
Pippurisekoitusta tai mustapippuria
Yrttisuolaa tai hienokiteistä merisuolaa
(Loraus punaviiniä)
Perunoita 1-3 kpl/ruokailija
Virgino-rypsiöljyä
Yrttisuolaa tai hienokiteistä merisuolaa
Tuoretta timjamia silputtuna tai kuivattua timjamia
Kerä friseesalaattia/rapeasalaattia
3 tomaattia
2 pientä sipulia
2 rkl Virgino-rypsiöljyä
2 tl juoksevaa hunajaa
2 tl sitruunamehua
mustapippuria myllystä
ripaus hienokiteistä merisuolaa
tuoretta timjamia
Katso valmistusohjeet tästä »
|
 |
Luomua valitaan turvallisuuden takia |
 |
- Tärkein tekijä valita luomua on sen turvallisuus: ei torjunta-aine-, väkilannoite-, lääke- tai hormonijäämiä,
vähemmän lisäaineita ja ehdoton GMO-kielto. Muita tekijöitä ovat eettisyys, ekologisuus, terveellisyys ja
maku. Kylmäpuristetun luomurypsiöljyn rasvahappokoostumus on aivan omaa luokkaansa, sanoo keittiömestari,
Luomuliiton puheenjohtaja Jaakko Nuutila.
Lue lisää Jaakon ajatuksia sekä kokeile Jaskan luomumustikkasmoothieta! »
|
|
Omega-3-rasvahapot edistävät oppimista |
- Lasten oppimista edistävät hyvä ravitsemustila, tasapainoisen aamiaisen nauttiminen
ennen kouluun lähtöä sekä ruokavalion rasvan pehmeä laatu, etenkin omega-3-rasvahapot,
painottaa filosofian tohtori Outi Nuutinen. Hän toimii ravitsemusterapian lehtorina
kliinisen ravitsemustieteen alalla Itä-Suomen yliopistossa.
Lue lisää »
|
|
|