Virgino

Mikäli viesti ei näy kunnolla, voit katsoa sen myös tästä

Kuukauden resepti

Jaskan luomumustikkasmoothie

3 dl maustamatonta luomujogurttia
2 dl mustikoita
2 rkl luomuhunajaa
4 rkl luomukauraleseitä
1 rkl kylmäpuristettua Virgino-luomurypsiöljyä

Mittaa ainekset kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella. Kaada isoon lasiin ja nauti!

Juoma on hyvä startti päivään ja maistuu myös treenien jälkeen.

Resepti: keittiömestari, Luomuliiton puheenjohtaja Jaakko Nuutila

Katso lisää ihania jälkiruokia »

Pellolta pulloon suomalaisilta sopimusviljelijöiltä

Heikki Sohkanen ja hänen poikansa Ilkka Sohkanen ovat viljelijöitä monessa polvessa. Myös innostus rypsin viljelyyn on yhteistä isälle ja pojalle.

Heikki Sohkasen kasvinviljelytila Tammelassa tuottaa rypsin lisäksi mallasohraa ja syysvehnää. "Rypsiä on yleensä neljännes tai viidennes viljelyalasta, kierrosta riippuen. Otin rypsin alkujaan vuonna 1984 välikasviksi, jottei viljely olisi liian yksipuolista. Rypsillähän on maata parantava vaikutus. Se on kuitenkin noussut tärkeäksi viljelykasviksi, joka on kilpailukykyinen viljoihin nähden. Virginon myynti on kehittynyt hyvin ja menekki kasvanut, mikä on iloinen asia viljelijällekin", Heikki Sohkanen kertoo.

Lue lisää »

MTT:llä uusi hanke rypsiöljyn ympäristö- ja ravitsemusvaikutuksista

Meillä Suomessa on erinomaisia ruoka-aineita, osaavia ja vastuuntuntoisia viljelijöitä sekä erinomaisia, laadukkaita ruokia valmistavia yrityksiä. Virgino on yhdessä muutaman muun suomalaisen elintarvikealan yrityksen kanssa mukana MTT:n tutkimusprojektissa, jonka tarkoitus on selvittää ruuan elinkaarivaikutusta. Tavoitteena on löytää vankkoja faktoja Suomessa tuotetun ja valmistetun ruuan ympäristöystävällisyydestä sekä hyvistä vaikutuksista ravitsemukseen ja terveyteen.

Lue lisää »

Kerro ystävällesi Virginon reseptikirjeestä »
Jos et enää halua vastaanottaa Virginon kuukausittaisia reseptikirjeitä, poista itsesi listalta »