Virgino

Mikäli viesti ei näy kunnolla, voit katsoa sen myös tästä

Syksyn satoa porkkanamuffinseissa

Helppotekoisia muffinseja on kiva leipoa vaikka yhdessä perheen lasten kanssa!

Porkkanamuffinsit
12 isoa muffinivuokaa

Taikina:
4-6 (noin 300 g) porkkanaa (4 dl porkkanaraastetta)
4 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl kanelia
3/4 dl mantelirouhetta
1 dl Virgino-rypsiöljyä
3 kananmunaa

Kuorrutus:
1 rs (200 g) maustamatonta kevyttuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 rkl sitruunamehua

Koristeeksi:
raastettua sitruunankuorta tai mantelirouhetta

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Riko munien rakenne ja sekoita joukkoon rypsiöljy ja porkkanaraaste. Lisää kuivat aineet sekoittaen. Jaa taikina muffinivuokiin. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Sekoita kuorrutusaineet keskenään ja päällystä jäähtyneet muffinit kuorrutuksella. Koristele sitruunankuorisuikaleilla tai mantelirouheella. Muffinit voi myös pakastaa ilman kuorrutusta.

Ohje: Anja Heikkilä, Koski Tl

Katso lisää syksyisten leivonnaisten ja jälkiruokien ohjeita »

Vuoden Kokkia haetaan taas

Vuoden Kokki -kisoja järjestävän ELO-säätiön johtaja Sari Mattila edistää suomalaista ruokakulttuuria niin työssään kuin kotona kokatessaan. Hän käyttää kylmäpuristettua rypsiöljyä herkullisiin pastakastikkeisiin sekä juhlaviin sieni- ja liharuokiin.

Lue Sarin ajatuksia suomalaisesta ruokakulttuurista »

Välipala auttaa jaksamaan

Maaseudun Tulevaisuus muistuttaa, että koululaisen olisi hyvä syödä aterioiden välissä 1-2 välipalaa. Kasvuun tarvitaan energiaa ja ravintoaineita. Rasvavalinnoissa lehti kehottaa tutustumaan kylmäpuristettuun rypsiöljyyn.

Lue lisää »
tai
Tutustu helppohin välipalavinkkeihin »

Kerro ystävällesi Virginon reseptikirjeestä »
Jos et enää halua vastaanottaa Virginon kuukausittaisia reseptikirjeitä, poista itsesi listalta »