Kotonaleivottu pizza maistuu syysiltoina
Pizza on herkullista tarjottavaa niin lasten yökyläkavereille kuin aikuisten illanistujaisissa, jolloin sen kanssa maistuu lasillinen punaviiniä Erittäin maukas pizza voi olla
kevyttä ja terveellistä, kun aineksissa on ruisjauhoja, kylmäpuristettua rypsiöljyä, mereneläviä, kasviksia ja kevytjuustoraastetta.
|
Merellinen pitsa
Taikina:
1 dl lämmintä vettä
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
3 rkl Virgino-rypsiöljyä
1/2 tl suolaa
1/2 palaa hiivaa
Täyte:
1 prk tonnikalaa
1 dl katkarapuja
3 tomaattia
1 punasipuli
1 rkl Virgino-rypsiöljyä
1/2 dl ilmakuivattuja tomaatteja
1/2 dl oliiveja
1 rkl tuoretta tilliä silputtuna
150 g kevytjuustoraastetta
|
 |
Alusta kiinteä taikina. Voit laittaa mukaan vähän lisää jauhoja. Kauli taikina suoraan leivinpaperiarkille ja laita uunipellille.
Valuta tonnikala. Leikkaa sipulista renkaita ja hauduta ne öljyssä paistinpannulla. Leikkaa tomaatista viipaleita. Levitä kaikki ainekset pizzapohjalle ja ripota päälle juustoraastetta. Paista 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes juusto on saanut väriä.
Ohje: Janne Halminen, Tampere
Kokeile muitakin Virginon reseptikilpailun voittaneita ohjeita »
|
Hyvä rasva pitää liikkeessä |
 |
SM-tason hiihtäjä ja liikuntakasvattaja Eevamari Oksanen kannustaa terveisiin elämäntapoihin ja hyvään elämään: "Tarpeeksi hyviä rasvoja, paljon vettä sekä
runsaasti marjoja ja kasviksia, joista saa antioksidantteja ja muita tärkeitä ravintoaineita. Valkoinen sokeri ja valkoinen vehnäjauho pois, niin sillä pääsee jo pitkälle. Se on loppupeleissä tosi yksinkertaista!"
Lue lisää »
|
|
Iho nauttii hyvistä rasvoista |
Ravitsemusterapeutti Pirjo Saarnia muistuttaa Iltalehdessä, että joka päivä pitäisi ihon hyvinvoinnin vuoksi syödä riittävästi välttämättömien rasvahappojen lähteitä,
kuten öljyjä. Öljyä tarvitaan yleensä noin 1-2 ruokalusikallista päivässä, ja osa öljystä olisi hyvä olla rypsiöljyä.
Lue lisää »
|
|
|