Virgino

Mikäli viesti ei näy kunnolla, voit katsoa sen myös tästä

Kalaa, kasviksia ja hyvää rasvaa

Syksyisen värikkäässä kalaruuassa on terveellisiä rasvahappoja sekä kalassa että kylmäpuristetussa rypsiöljyssä.

Helppotekoinen uunilohi on erinomainen valinta joulupöydän kalavaihtoehdoksi. Käytä silloin ruokaan jouluisen punaisia ja vihreitä vihanneksia. Kevyt kalaruoka maistuu myös joulunalusviikoilla taikka notkuvien joulupöytien jälkeen.

Basilikalohi vihanneshöystön kera
(4 annosta)

600 kirjolohifileetä
1 ruukku basilikaa
2 rkl Virgino-rypsiöljyä
3/4 rkl kasvisfondia
1/2 tl mustapippurirouhetta
1 rkl kapriksia

Kasvishöystö:
2 paprikaa, esim. punainen ja vihreä
1 iso sipuli
150 g purjoa
5 anjovisfileetä
1 tl raastettua sitruunankuorta
1/2 sitruunan mehu
2 rkl Virgino-rypsiöljyä
1/2 tl suolaa

1. Paloittele kala 4 osaan tai paista kokonaisena fileenä.
2. Hienonna basilikan lehdet ja hennoimmat varret sauvasekoittimella. Lisää joukkoon rypsiöljy, fondi, mustapippurirouhe ja kaprikset.
3. Levitä basilikatahna lohipalojen päälle vuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
4. Poista paprikoista siemenet ja lohko paprikat reiluiksi paloiksi. Lohko sipuli. Viipaloi halkaistu, huuhdeltu purjo sentin levyisiksi viipaleiksi. Hienonna anjovisfileet. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori. Purista mehu.
5. Kuumenna rypsiöljy paistokasarissa. Kuullota kasviksia sekoitellen noin 5 minuuttia. Lisää anjovissose, sitruunankuori ja -mehu sekä suola. Hauduta höystöä hetki kannen alla.
6. Kaada kasvishöystökuumennetulle tarjoiluvadille. Nostele päälle kalapalat. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita.

Ohje: Jaana Salmela, Pori

Tutustu myös muihin herkullisiin, terveydelle edullisiin Virgino-resepteihin »

Nautitaan täydellä sydämellä!

Terveydenhoitaja, Kiipulan sydänkurssien vastaavan työstä vastikään eläkkeelle jäänyt Marja-Liisa Heino on niin iloinen, vauhdikas ja pirteä, että moni 20 vuotta nuorempi jää jälkeen. Marja-Liisa on vannoutunut kylmäpuristetun rypsiöljyn käyttäjä.

Lue lisää »

Vaihda suomalaiseen superruokaan!

Iltalehdessä 26.11.2011 etsitään vaihtoehtoja kalliille ulkolaisille "superfoodeille" akatemiaprofessori Kaisa Poutasen sekä kuituihin perehtyneen tutkijakoulutettava Jenni Lapin johdolla. Neitsytkookosöljyn sijaan Poutanen suosittelee kotimaista, kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä, jonka kilohinta on vain neljäsosa kookosöljyyn verrattuna.

Lue lisää »

Kerro ystävällesi Virginon reseptikirjeestä »
Jos et enää halua vastaanottaa Virginon kuukausittaisia reseptikirjeitä, poista itsesi listalta »