Joulupullaa leipomaan!
Joulun alla keittiöstä tulvii kodikas pullantuoksu. Laita korvapuusteihin perinteinen kaneli-sokeritäyte, tai jouluun sopivasti paistonkestävää luumumarmeladia.
Korvapuustit onnistuvat mainiosti myös laktoosittomina ja maidottomina, sekä niin että voi on korvattu terveellisemmällä kylmäpuristetulla rypsiöljyllä.
|
Laktoosittomat korvapuustit
Ainekset:
1/2 l vettä
1/4 pala hiivaa
1/2 tl kardemummaa
n. 1 kg vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1/2 dl hienoa sokeria
1/2 dl Virgino-rypsiöljyä
|
 |
Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Alusta löysähkö taikina. Vaivaa sitä muutama minuutti. Näin taikina on helpompi kaulita nostatuksen jälkeen. Anna taikinan nousta.
Täyte:
Virgino-rypsiöljyä
kanelia
sokeria
Voiteluun: munaa
Pinnalle: sokeria
Vaivaa taikinasta ilma pois. Kauli puolet taikinasta levyksi, 30 x 60 cm. Levitä tilkka öljyä levylle ja ripottele sille kanelia ja sokeria. Kierrä
levy rullalle. Leikka rullasta noin kolmen sentin paloja. Paina peukaloilla jokaisen palan keskelle syvennys niin, että palan reunat nousevat ylös.
Anna leivonnaisten nousta liinan alla lämpimässä paikassa. Voitele puustit vatkatulla munalla ja sirottele pinnalle sokeria. Paista korvapuustit 225
asteessa noin 10 minuuttia.
Reseptin laatija: keittiömestari Jaakko Kolmonen
Tutustu muihin Virgino-jälkiruokaohjeisiin: joulupullaa, kakkuja ja muffinseja! »
|
Maanantaisoturi taistelee uudenlaisen naiskuvan puolesta |
 |
Kahvakuulaurheilija, -valmentaja ja seurattu bloggaaja Kukka Laakso kehottaa treenaamaan, syömään ja elämään niin, että keho, mieli ja sielu voivat hyvin.
"Ensi maanantai on nyt. Juuri tänään on hyvä päivä tarkistaa suuntaa elämässä; valita voima, valo ja terveys", Kukka kannustaa.
Lue lisää »
|
|
Hemmottele öljyllä |
Ihanat öljyt sopivat kauneudenhoitoon ja vaalivat terveyttä, kertoo Kauneus & Terveys -lehti. Kylmäpuristettu rypsiöljy pehmentää ihoa ja sopii käytettäväksi jaloille, käsille ja koko vartalolle, sillä se imeytyy melko nopeasti.
Lue lisää »
|
 |
|
|