Virgino

Mikäli viesti ei näy kunnolla, voit katsoa sen myös tästä

Joulupullaa leipomaan!

Joulun alla keittiöstä tulvii kodikas pullantuoksu. Laita korvapuusteihin perinteinen kaneli-sokeritäyte, tai jouluun sopivasti paistonkestävää luumumarmeladia.

Korvapuustit onnistuvat mainiosti myös laktoosittomina ja maidottomina, sekä niin että voi on korvattu terveellisemmällä kylmäpuristetulla rypsiöljyllä.

Laktoosittomat korvapuustit

Ainekset:
1/2 l vettä
1/4 pala hiivaa
1/2 tl kardemummaa
n. 1 kg vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1/2 dl hienoa sokeria
1/2 dl Virgino-rypsiöljyä

Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Alusta löysähkö taikina. Vaivaa sitä muutama minuutti. Näin taikina on helpompi kaulita nostatuksen jälkeen. Anna taikinan nousta.

Täyte:
Virgino-rypsiöljyä
kanelia
sokeria

Voiteluun: munaa

Pinnalle: sokeria

Vaivaa taikinasta ilma pois. Kauli puolet taikinasta levyksi, 30 x 60 cm. Levitä tilkka öljyä levylle ja ripottele sille kanelia ja sokeria. Kierrä levy rullalle. Leikka rullasta noin kolmen sentin paloja. Paina peukaloilla jokaisen palan keskelle syvennys niin, että palan reunat nousevat ylös. Anna leivonnaisten nousta liinan alla lämpimässä paikassa. Voitele puustit vatkatulla munalla ja sirottele pinnalle sokeria. Paista korvapuustit 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Reseptin laatija: keittiömestari Jaakko Kolmonen

Tutustu muihin Virgino-jälkiruokaohjeisiin: joulupullaa, kakkuja ja muffinseja! »

Maanantaisoturi taistelee uudenlaisen naiskuvan puolesta

Kahvakuulaurheilija, -valmentaja ja seurattu bloggaaja Kukka Laakso kehottaa treenaamaan, syömään ja elämään niin, että keho, mieli ja sielu voivat hyvin.

"Ensi maanantai on nyt. Juuri tänään on hyvä päivä tarkistaa suuntaa elämässä; valita voima, valo ja terveys", Kukka kannustaa.

Lue lisää »

Hemmottele öljyllä

Ihanat öljyt sopivat kauneudenhoitoon ja vaalivat terveyttä, kertoo Kauneus & Terveys -lehti. Kylmäpuristettu rypsiöljy pehmentää ihoa ja sopii käytettäväksi jaloille, käsille ja koko vartalolle, sillä se imeytyy melko nopeasti.

Lue lisää »

Kerro ystävällesi Virginon reseptikirjeestä »
Jos et enää halua vastaanottaa Virginon kuukausittaisia reseptikirjeitä, poista itsesi listalta »