Makoisat kuitusämpylät
Parasta leipää saat itse leipomalla. Mikään ei voita tuoreen leivän tuoksua keittiössä, ja käsien upottaminen
taikinakulhoon on todellista terapiaa. Ja mikä parasta, kun leivot leivät tai sämpylät itse, tiedät täsmälleen mitä ne sisältävät.
|
(20 kpl)
50 g hiivaa
5 dl rasvatonta piimää
1 rkl hunajaa
1 tl mineraalisuolaa
½ dl Virgino-rypsiöljyä
1 l sämpyläjauhoja
1 dl vehnäleseitä
1 dl kaurahiutaleita
|
 |
Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää hunaja, suola, öljy, leseet ja hiutaleet. Alusta jauhot taikinaan.
Anna taikinan kohota liinan alla 15 minuuttia. Paloittele taikina ja leivo sämpylöiksi. Anna niiden kohota 15 minuuttia.
Voit halutessasi voidella sämpylät munalla ja ripotella niille unikonsiemeniä. Paista uunin keskitasossa 225 asteessa 10 minuuttia.
Katso lisää herkullisia Virgino-leivontaohjeita »
|
Hahkialan kartanossa pannaan parasta pöytään |
 |
Hahkialan kartanossa herkutellaan hämäläisellä munajuustolla, raparperimehulla ja savusorsalla. Kartanon keittiössä suositaan kotimaisuutta
ja lähiruokaa. Virgino-rypsiöljy on käytössä monipuolisesti; niin leivonnaisissa kuin juurestenkin kumppanina.
Hahkialan Kartanon ja Hahkialan Uiskolan nykyinen omistaja on Karl Fazer. ”Pyöritämme sekä Hahkialan että Uiskolan keittiöitä kolmen
hengen tiimillä. Hahkialan Kartanossa suosimme perinteistä ja klassisempaa linjaa, kun taas Uiskolassa keskitymme kevyempiin herkkuihin”,
keittiömestari Tomi Nevala kertoo.
Lue lisää »
|
|
Hyvä rasva voitelee niveliä |
Viva-lehti muistuttaa, ettei ruokavaliosta saa karsia liikaa rasvaa, sillä jokainen elimistön solu tarvitsee rasvaa toimiakseen. Rasvan laatu ratkaisee.
Lue lisää »
|
 |
|
|