Virgino

Mikäli viesti ei näy kunnolla, voit katsoa sen myös tästä

Makoisat kuitusämpylät

Parasta leipää saat itse leipomalla. Mikään ei voita tuoreen leivän tuoksua keittiössä, ja käsien upottaminen taikinakulhoon on todellista terapiaa. Ja mikä parasta, kun leivot leivät tai sämpylät itse, tiedät täsmälleen mitä ne sisältävät.

(20 kpl)
50 g hiivaa
5 dl rasvatonta piimää
1 rkl hunajaa
1 tl mineraalisuolaa
½ dl Virgino-rypsiöljyä
1 l sämpyläjauhoja
1 dl vehnäleseitä
1 dl kaurahiutaleita

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää hunaja, suola, öljy, leseet ja hiutaleet. Alusta jauhot taikinaan. Anna taikinan kohota liinan alla 15 minuuttia. Paloittele taikina ja leivo sämpylöiksi. Anna niiden kohota 15 minuuttia. Voit halutessasi voidella sämpylät munalla ja ripotella niille unikonsiemeniä. Paista uunin keskitasossa 225 asteessa 10 minuuttia.

Katso lisää herkullisia Virgino-leivontaohjeita »

Hahkialan kartanossa pannaan parasta pöytään

Hahkialan kartanossa herkutellaan hämäläisellä munajuustolla, raparperimehulla ja savusorsalla. Kartanon keittiössä suositaan kotimaisuutta ja lähiruokaa. Virgino-rypsiöljy on käytössä monipuolisesti; niin leivonnaisissa kuin juurestenkin kumppanina.

Hahkialan Kartanon ja Hahkialan Uiskolan nykyinen omistaja on Karl Fazer. ”Pyöritämme sekä Hahkialan että Uiskolan keittiöitä kolmen hengen tiimillä. Hahkialan Kartanossa suosimme perinteistä ja klassisempaa linjaa, kun taas Uiskolassa keskitymme kevyempiin herkkuihin”, keittiömestari Tomi Nevala kertoo.

Lue lisää »

Hyvä rasva voitelee niveliä

Viva-lehti muistuttaa, ettei ruokavaliosta saa karsia liikaa rasvaa, sillä jokainen elimistön solu tarvitsee rasvaa toimiakseen. Rasvan laatu ratkaisee.

Lue lisää »Kerro ystävällesi Virginon reseptikirjeestä »
Jos et enää halua vastaanottaa Virginon kuukausittaisia reseptikirjeitä, poista itsesi listalta »