Virgino

Mikäli viesti ei näy kunnolla, voit katsoa sen myös tästä

Rouskut ja ukonsienet pataan

Virginolla keväästä asti työskennellyt Kristi Villanen rakastaa sieniä sekä venäläisen ja virolaisen keittiön herkkuja.

Kristi Villanen aloitti työt Virginolla tämän vuoden toukokuussa. ”Mielestäni kaikki on lähtenyt käyntiin todella hyvin. Virginolla on joustavat työaikataulut, mikä on pienten lasten äidille erittäin tärkeää. Pää-asiassa hoidan toimistoa ja assistentin töitä, mutta kaikkea muutakin mukavaa mahtuu joukkoon”, Kristi kertoo.

Vapaa-aikanaan hän nauttii teatterista ja konserteista. ”Kotona tykkään kutoa tai lukea. Ja syksyllä on ihan pakko päästä marjastamaan ja sienestämään!”

Lue lisää »

Kristin mausteinen rouskusalaatti

Ainekset:
- noin litra suolattuja rouskuja (rouskut esikäsitelty eli ryöpätty ja keitetty suolaliemessä)
- reilusti valkosipulin kynsiä, noin 10 kpl
- pari laakerinlehteä
- vähän timjamia ja rosmariinia (molempia voi käyttää joko kuivattuna tai tuoreena)
- 3 dl Virgino-rypsiöljyä
- 3 rkl valkoviinietikkaa
- maustepippuria

Sienet leikataan melko isoiksi lohkoiksi, valkosipulit viipaloidaan. Kaikki aineet sekoitetaan ja annetaan marinoitua jääkaapissa vuorokauden ajan.

Salaatti kannattaa säilyttää purkissa jääkaapissa. Jos haluaa valmistaa kerralla isomman määrän, se säilyy jääkaapissa hyvin kaksi kuukautta.

Katso myös muut Virginon reseptit »

Reseptikisan voitto Riihimäelle

Virginon kesäisen reseptikilpailun voitti Anne Kiuru Riihimäeltä pestoisella kantarellisalaatilla, omena-purjohunnutetulla siialla ja marjojen kera tarjottavilla kookosletuilla. Anne saa palkinnoksi kuntokartoitusvuorokauden kahdelle Kisakalliossa majoituksineen ja aamiaisineen.

Lue lisää »



Kerro ystävällesi Virginon reseptikirjeestä »
Jos et enää halua vastaanottaa Virginon kuukausittaisia reseptikirjeitä, poista itsesi listalta »