Mikäli viesti ei näy kunnolla, voit katsoa sen myös tästä »

Maalaismunakkaassa maistuvat metsäsienet

Suppilovahverot kestävät pakkastakin, ja niitä löytyy vielä metsästä! Syksyn sienisatoa voi hyödyntää herkullisessa maalaismunakkaassa.

Ainekset:
200 g metsäsieniä esikäsiteltyinä
2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
6 keitettyä perunaa
100 g aurinkokuivattua tomaattia
10 munaa
1 dl maitoa
150 Mozzarella-raastetta
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
½ dl persiljasilppua
Hienonna sienet, sipulit ja valkosipulit, kuumenna öljy pannulla ja lisää ainekset. Paista hetki samalla sekoitellen. Kuutioi perunat ja pilko aurinkokuivatut tomaatit. Riko munien rakenne rikki kulhossa, lisää maito ja juustoraaste. Mausta pippurilla, suolalla ja persiljalla. Yhdistä kaikki aineet ja kaada voideltuun uuni- tai piirasvuokaan. Kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes munakas on hyytynyt ja pinta saanut kauniin värin. Ohje: Anneli Pessala, Helsinki.

Lisää Virgino-reseptejä »

Eija Vilpas ja Riitta Havukainen:
Hyvä ruoka, uni ja liikunta auttavat jaksamaan

Energiset näyttelijäkaverukset Eija Vilpas ja Riitta Havukainen panostavat kiireisen arjen keskellä hyvinvointiin: liikuntaan, yöuniin ja hyvään ruokaan. Molemmille on tärkeää suomalainen ruoka sekä puhtaat ja käsittelemättömät raaka-aineet.

Lue haastattelu kokonaisuudessaan »

Uudet ravitsemussuositukset suosittelevat pehmeitä rasvoja

Uudet pohjoismaiset ravitsemussuositukset julkaistiin äskettäin. Helsingin Sanomien artikkelin mukaan uusi ravitsemussuositus kehottaa lisäämään rypsiöljyn, vihannesten, palkokasvien, hedelmien ja marjojen, kalan sekä pähkinöiden ja siementen osuutta ruuasta.

Lue lisää »