Mikäli viesti ei näy kunnolla, voit katsoa sen myös tästä »

Retkievääksi lämmin valkosipulipatonki!

Talviseen ulkoiluun, pulkkamäkeen ja hiihtoretkelle leivotaan helppotekoisia ja todella maukkaita valkosipulipatonkeja. Resepti on ruokabloggaaja Anne Pfitznerin käsialaa.
Valkosipulipatonki

2,5 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
6 dl vehnäjauhoja
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä

Täyte:
1 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
3–4 valkosipulin kynttä puristettuna
4 tl silputtua persijaa
Liuota suola ja hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja jauhot vähitellen ja alusta hyvin vaivaten taikinaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinalla peitettynä, kulho lämpimässä vesihauteessa. Jaa taikina kahteen osaan ja kaaviloi kumpikin leivinpaperille 20 x 40 cm levyksi. Sekoita täyte ja levitä levyille. Kääri rullalle ja taita päät patonkien alle. Anna kohota liinalla peitettynä. Voitele patongit vedellä ja paista 250-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Pöytään paikallisruokaa ja luomua

”Lähiruokaa ja luomua olisi saatava kaikkien koulujen kotitalousopetukseen. Se on mahdollista, kun lähiseudulta löytyvät sopivat tuottajat, ja kotitalousopettaja innostuu asiasta”, sanoo Kotitalousopettajien liiton puheenjohtaja Anneli Rantamäki. Hän toimii kotitalousopettajana Riihimäellä Pohjolanrinteen koulussa, ja suosii suomalaista kylmäpuristettua rypsiöljyä niin kotitaloustunneilla kuin kotonaankin.

Lue lisää Annelin vauhdikkaista kotitaloustunneista »

Terveyskirjasto: rypsiöljyn käyttö takaa hyvät rasvahapot

Lääkärikirja Duodecim ja Terveyskirjasto (www.terveyskirjasto.fi) tuo luotettavan, riippumattoman ja ajantasaisen tiedon terveydestä ja sairauksista jokaisen suomalaisen ulottuville. Terveyskirjastossa on yli 10 000 asiantuntijoiden laatimaa artikkelia. Terveyskirjaston mukaan välttämättömiä rasvahappoja (sekä n-6- että n-3-rasvahappoja) saa nykyisin riittävästi tavallisesta suomalaisesta ruokavaliosta ja etenkin rypsiöljystä.

Lue lisää »