Mikäli viesti ei näy kunnolla, voit katsoa sen myös tästä »

Lämpöisiä laskiaispullia

Laskiaiseen kuuluu ehdottomasti uunituore pulla. Kun käytät leivontaan mantelimaitoa ja Virgino-rypsiöljyä, saat meheviä, kokonaan maidottomia pullia.
Maidottomat mantelipullat

1/2 l mantelimaitoa
1 pala hiivaa
1/2 tl kardemummaa
n. 1 kg vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 dl hienoa sokeria
1/2 dl Virgino-rypsiöljyä

Voiteluun: munaa
Pinnalle: sokeria
Murenna hiiva kädenlämpöiseen mantelijuomaan. Alusta löysähkö taikina. Vaivaa sitä muutama minuutti. Anna taikinan nousta. Leivo pikkupulliksi.

Anna leivonnaisten nousta liinan alla lämpimässä paikassa. Voitele kevyesti vatkatulla munalla ja sirottele pinnalle sokeria. Paista 225 asteessa noin 8 - 10 minuuttia.

Valmiita pullia voi kastaa lämpimään mantelimaitoon, tai ne voi täyttää jäähtyneinä. Täytteeksi sopii esimerkiksi luomuhillo ja vaniljarahka. Jos haluat täytetyistä pullista maidottomia, täytä ne esimerkiksi hillolla tai marsipaanilla ja vaniljalla maustetulla soijajogurtilla.

Katso lisää Virginon jälkiruoka- ja leivonnaisreseptejä »

Hanna Partanen suosii värikkäitä kasviksia ja hyviä rasvoja

Terveystieteiden maisteri ja laillistettu ravitsemusterapeutti Hanna Partanen toivoo, että turhasta rasvakammoisuudesta päästäisiin eroon. Ruoanlaitossa hän käyttää itse aina suomalaista rypsiöljyä.

Lue pirteän Hannan haastattelu tästä »

Suositeltavaa ruokaa

Enemmän pehmeitä rasvoja, pähkinöitä, D-vitamiinia, kalaa, kasviksia ja täysjyväviljaa. Vähemmän punaista lihaa, sokeria, suolaa ja kovaa rasvaa. Näin neuvovat alkuvuodesta julkistetut uudet suomalaiset ravitsemussuositukset.

Lue lisää »