Mikäli viesti ei näy kunnolla, voit katsoa sen myös tästä »

Tom Pöystin marinoidut kampasimpukat ja öljyinen salaatinkastike

Syksy on myös simpukoiden sesonkia. Näyttelijä ja yksi Suomen motivaattoreista Tom Pöysti tarjoaa kampasimpukat sitruunankuorella ja valkosipulilla maustetussa rypsiöljyssä marinoituina.

Sulata kampasimpukat ja kuivaa ne. Pane ne marinoitumaan sitruunankuoren ja valkosipulin kanssa maustettuun Virgino-öljyyn noin 2 tunniksi... kääntele silloin tällöin.

Ainekset:
kampasimpukoita
sitruunaa
valkosipulia
Virgino-rypsiöljyä
jäävuorensalaattia
punasipulia
paahtoleipää
ripaus suolaa ja mustapippuria

Lue resepti kokonaisuudessaan »

Katso myös Tomin erittäin hienostuneen "ranskalais-tammisaarelaisen" öljysalaatinkastikkeen ohje »

Sivistysmaan ruokakulttuuri perustuu oman maan raaka-aineisiin

”Jokaisen sivistysmaan ruokakulttuuri perustuu oman maan raaka-aineisiin. Kunnon suomalainen ruokavalio rypsiöljyllä ryyditettynä edistää terveyttä. Kotimainen ruoka työllistää ja pyörittää talouden rattaita”, muistuttaa Ruokatiedon toiminnanjohtaja Tiina Lampisjärvi. Syksyiseen viikonloppuun hän suosittelee hunajaisia rosmariinijuureksia, hirvenlihapullia ja puolukkakastiketta.

Tiina Lampisjärven mukaan suomalaiset raaka-aineet luovat pohjan maistuvaan ja terveelliseen ruokavalioon. "Noin joka kymmenes työikäinen suomalainen saa elantonsa suoraan tai välillisesti ruuasta. Suomalainen ruoka on erittäin turvallista ja lyhyt hankintaketju takaa tuotteen jäljitettävyyden", Lampisjärvi toteaa.

Lue haastattelu kokonaisuudessaan »

Superia Suomesta!

Suomalaisten ei tarvitse ihannoida ulkomaisia superruokia. Kotimaasta löytyy vähintään yhtä hyviä ravintopommeja, kerrotaan Hyvä Terveys -lehden 7/2014 artikkelissa.

Suomalaisen rypsiöljyn rasvahapoista vain 5,7 % on tyydyttyneitä, loput pehmeitä rasvahappoja. Haitallisia transrasvahappoja ei ole lainkaan. Suosituksen mukaisen määrän välttämättömiä omega-3- ja omega-6-rasvahappoja saa kahdesta ruokalusikallisesta rypsiöljyä päivittäin. Siinä on myös paljon E-vitamiinia (18 mg / 100 g).

Lue artikkeli kokonaisuudessaan »