|
Tom Pöystin marinoidut kampasimpukat ja öljyinen salaatinkastike |
|
Sivistysmaan ruokakulttuuri perustuu oman maan raaka-aineisiin |
|
”Jokaisen sivistysmaan ruokakulttuuri perustuu oman maan raaka-aineisiin. Kunnon suomalainen ruokavalio rypsiöljyllä ryyditettynä edistää terveyttä.
Kotimainen ruoka työllistää ja pyörittää talouden rattaita”, muistuttaa Ruokatiedon toiminnanjohtaja Tiina Lampisjärvi. Syksyiseen viikonloppuun hän suosittelee hunajaisia rosmariinijuureksia,
hirvenlihapullia ja puolukkakastiketta.
Tiina Lampisjärven mukaan suomalaiset raaka-aineet luovat pohjan
maistuvaan ja terveelliseen ruokavalioon. "Noin joka kymmenes työikäinen
suomalainen saa elantonsa suoraan tai välillisesti ruuasta. Suomalainen
ruoka on erittäin turvallista ja lyhyt hankintaketju takaa tuotteen
jäljitettävyyden", Lampisjärvi toteaa.
Lue haastattelu kokonaisuudessaan »
|
|
Superia Suomesta! |
Suomalaisten ei tarvitse ihannoida ulkomaisia superruokia. Kotimaasta löytyy vähintään yhtä hyviä ravintopommeja, kerrotaan Hyvä Terveys -lehden 7/2014 artikkelissa.
Suomalaisen rypsiöljyn rasvahapoista vain 5,7 % on tyydyttyneitä, loput pehmeitä rasvahappoja. Haitallisia transrasvahappoja ei ole lainkaan. Suosituksen mukaisen määrän välttämättömiä omega-3- ja
omega-6-rasvahappoja saa kahdesta ruokalusikallisesta rypsiöljyä päivittäin. Siinä on myös paljon E-vitamiinia (18 mg / 100 g).
Lue artikkeli kokonaisuudessaan »
|
|
|