Mikäli viesti ei näy kunnolla, voit katsoa sen myös tästä »

Maukasta, perinteistä silakkaruokaa

Lokakuu on oikea syyskuukausi, siihen kuuluvat kalastus ja sienestys sekä isoimmissa kaupungeissa silakkamarkkinat. Silakkapihvit etikkaliemessä on Rannikko-Suomen kotiruokaklassikko, joka sopii niin arkeen kuin juhlaan, alkuruuaksi ja noutopöytään – myös lähestyvän joulunajan herkuksi. Kun valmistuksessa käytetään kylmäpuristettua rypsiöljyä, on ruuassa roppakaupalla hyviä rasvahappoja.
Etikkaliemessä marinoidut silakkapihvit

600 g silakkafileitä
½ dl korppujauhoa
1 rkl vehnäjauhoa
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
4 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
persiljaa ja tilliä silputtuna

Katso resepti kokonaisuudessaan »

Koululaisille vain parasta

Anne Jahkonen työskentelee Riihimäellä Pohjolanrinteen koulun keittiössä. Riihimäellä kouluruokaan panostetaan, ja mahdollisuuksien mukaan tarjotaan suomalaista sekä lähiruokaa. ”Riisi on vaihdettu ohraan, perunat tulevat lähikunnasta, ja kuulumme myös Portaat luomuun -ohjelmaan”, Anne kertoo.

Lue haastattelu Virginon sivuilta »

Rapeaa friteeraten

Kuumassa rasvassa kypsentäminen tekee paistopinnasta rapsakan. Kun hallitsee uppopaistamisen niksit, rasvaa imeytyy ruokaan juuri sopivasti, kertoo HS Ruokatorstai 11.9.2014

HS Ruokatorstain mukaan öljyssä kypsennetty ruoka on pinnaltaan rapeaa, mutta sisältä mehevää. Jokapäiväiseksi kypsennystavaksi uppopaistaminen ei sovi, ja rasva kannattaa valita huolella.

Käytä uppopaistamiseen aina 100-prosenttista rasvaa. Rypsiöljy toimii lehden mukaan parhaiten, sillä se kestää korkeita lämpötiloja.

Lue artikkeli kokonaisuudessaan »