Mikäli viesti ei näy kunnolla, voit katsoa sen myös tästä »

Sametinpehmeä maa-artisokkakeitto

Maa-artisokat ovat hyvin satoisia ja sato kerätään lokakuussa, kotipuutarhan viljelijöillä on niitä tähän aikaan vuodesta runsaasti. Suomalaista maa-artisokkaa kannattaa ostaa kaupastakin, se on todella herkullinen juures, josta saa helposti sosekeittoa tai vaikka juuressosetta liha- ja broileriruokien lisukkeeksi. Iso kattilallinen maukasta sosekeittoa on helppo ja hyvä idea myös illanistujaisiin ja pikkujouluihin. Lisäksi kotitekoisia, tuoreita sämpylöitä!
Ainekset:

800 g maa-artisokkia (kuorittuna ja lohkottuna)
400 g jauhoisia perunoita (esim. Rosamundaa)
2 kasvisliemikuutiota
3 valkosipulin kynttä
1/4 tl valkopippuria
3 dl ruokakermaa
3 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
tuoretta persiljaa

Pane kuoritut maa-artisokka- ja perunalohkot kattilaan ja lisää vettä niin paljon, että kasvikset peittyvät. Lisää kasvisliemikuutiot ja silputut valkosipulit. Keitä kypsiksi. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta keitto ripauksella valkopippuria, lisää kerma ja öljy ja kuumenna varovasti. Tarkista maku ja ripota pinnalle silputtua persiljaa.

Sämpylöitä keiton kera! Katso ohje Virginon sivuilta »

Leena Uotila: syöminen on taitolaji

Leena Uotila on ehtinyt isoäidin ikään, mutta vetää töissä täysillä. Arjen ja pyhänkin täyttävät Helsingin Kaupunginteatterin esitykset, harjoitukset, elokuvien ja tv-sarjojen kuvaukset. Perhe, liikunta, hyvä ruoka ja rentoutuminen mökillä Hattulassa auttavat jaksamaan.

Leena Uotilan työpäivä koostuu kahdesta osasta, esitykset ovat enimmäkseen illalla ja harjoitukset päivällä. ”Siinä mielessä tämä työ on aika rankkaa, se on tavallaan kuin vuorotyötä. Aamutunnit alkavat klo 11 ja loppuvat klo 15. Silloin, kun lapset olivat pieniä, piti juosta nopeasti kauppaan ja laittamaan ruokaa. Ja sitten illalla taas kuudelta teatterille. Onneksi asun ihan teatterin lähellä Hakaniemessä, viiden minuutin kävelymatkan päässä. Jos on kaksi näytöstä päivässä, niin pystyn käymään niiden välissä kotona. Tulen kotiin ja otan sohvalla semmoiset kymmenen minuutin nokkaunet. Se katkaisee mukavasti päivän. Tuntuu ihan kuin olisi uusi päivä ja silloin se ei tunnu niin raskaalta”, Leena kertoilee.

Lue lisää »

Virgino Elma-messuilla

7.-9.11.2014 pidetään Helsingin Messukeskuksessa Meidän viikonloppu. Yksi tapahtumista on Elma-maaseutumessut, jossa myös Virgino on mukana. Löydät Virgino luomutuotteet Foodpath luomuosastolta 6 t 81. Samalla lipulla pääset myös Metsämessuille, Kädentaitotapahtumaan, OutletExpoon ja Lemmikkimessuille.

Lue tarkempi info tästä »