Mikäli viesti ei näy kunnolla, voit katsoa sen myös tästä »

Mikko Hyyrysen punainen pestokastike

FC TPS:n hyökkääjä ja kakkosvalmentaja kokkaa mielellään täysjyväpastaa ja sen kanssa kana- tai jauhelihakastiketta. Hänen bravuurinsa on kuitenkin anopin reseptillä tehty maukas punainen pestokastike.
Ainekset:
100 g cashew-pähkinöitä
100 g aurinkokuivattuja tomaatteja
ruukku tuoretta basilikaa
3 valkosipulin kynttä
muutama kierros mustapippuria myllystä
2,5 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä

Laita pähkinät, tomaatit, basilikanlehdet, valkosipulin kynnet, suola ja mustapippuri tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi massaksi. Voit myös käyttää sauvasekoitinta. Lisää vähitellen öljyä koneen käydessä. Tarvittaessa voit lisätä öljyn määrää. Tarjoa keitetyn täysjyväspagetin kera, koristele annokset basilikan lehdillä. Halutessasi voit ripottaa parmesaaniraastetta annoksille.

Terveellinen ruoka antaa potkua

Turun Palloseuran jalkapallon edustusjoukkueen hyökkääjä ja kakkosvalmentaja Mikko Hyyrynen on hyvän ruuan ystävä. Hän pyrkii syömään terveellisesti ja kokkaa itse mieluiten täysjyväpastaa. "Kun treenataan ammattimaisesti, on ravitsemus ensiarvoisen tärkeää palautumisen kannalta”, hän muistuttaa.

FC TPS lähtee sisuuntuneena ensi kauteen hakemaan vauhtia jalkapallon Ykkösestä. ”Laitamme toiminnan kuntoon jokaisella osa-alueella ja teemme yhdessä asiat paremmin kuin aiemmin”, Mikko Hyyrynen vakuuttaa.

Lue haastattelu kokonaan »

Pohjoismainen ruokavalio voi suojata kroonisilta sairauksilta

Tuoreen tutkimuksen mukaan pohjoismaisen, terveellisen ruokavalion noudattaminen vähentää selvästi tulehdusgeenien toimintaa rasvakudoksessa. Tulehdustila voi viitata kroonisiin sairauksiin, kuten valtimonkovetustautiin, kakkostyypin diabetekseen tai Alzheimerin tautiin. Professorin Matti Uusituvan mukaan tutkimus vihjaisee, että ruokakolmion noudattamisella voi suojautua kroonisia sairauksia vastaan. Pohjoismaiseen ruokavalioon kuuluu kotimaisia tuotteita: täysjyväviljoja, erityisesti ruista; vihanneksia, juureksia, marjoja kuten mustikoita, kotimaisia hedelmiä, esimerkiksi omenoita, rypsiöljyä, vähärasvaisia maitotuotteita sekä kolme kala-ateriaa viikossa.

Lue lisää »