|
Mikko Hyyrysen punainen pestokastike |
FC TPS:n hyökkääjä ja kakkosvalmentaja kokkaa mielellään täysjyväpastaa ja sen kanssa kana- tai jauhelihakastiketta.
Hänen bravuurinsa on kuitenkin anopin reseptillä tehty maukas punainen pestokastike.
|
Ainekset:
100 g cashew-pähkinöitä
100 g aurinkokuivattuja tomaatteja
ruukku tuoretta basilikaa
3 valkosipulin kynttä
muutama kierros mustapippuria myllystä
2,5 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
Laita pähkinät, tomaatit, basilikanlehdet, valkosipulin kynnet, suola ja mustapippuri tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi massaksi. Voit myös käyttää sauvasekoitinta.
Lisää vähitellen öljyä koneen käydessä. Tarvittaessa voit lisätä öljyn määrää. Tarjoa keitetyn täysjyväspagetin kera,
koristele annokset basilikan lehdillä. Halutessasi voit ripottaa parmesaaniraastetta annoksille.
|
|
|
Terveellinen ruoka antaa potkua |
|
Turun Palloseuran jalkapallon edustusjoukkueen hyökkääjä ja kakkosvalmentaja Mikko Hyyrynen on hyvän ruuan ystävä. Hän pyrkii syömään terveellisesti
ja kokkaa itse mieluiten täysjyväpastaa. "Kun treenataan ammattimaisesti, on ravitsemus ensiarvoisen tärkeää palautumisen kannalta”, hän muistuttaa.
FC TPS lähtee sisuuntuneena ensi kauteen hakemaan vauhtia jalkapallon Ykkösestä. ”Laitamme toiminnan kuntoon jokaisella osa-alueella ja
teemme yhdessä asiat paremmin kuin aiemmin”, Mikko Hyyrynen vakuuttaa.
Lue haastattelu kokonaan »
|
|
Pohjoismainen ruokavalio voi suojata kroonisilta sairauksilta |
Tuoreen tutkimuksen mukaan pohjoismaisen, terveellisen ruokavalion noudattaminen vähentää selvästi tulehdusgeenien toimintaa rasvakudoksessa. Tulehdustila voi viitata
kroonisiin sairauksiin, kuten valtimonkovetustautiin, kakkostyypin diabetekseen tai Alzheimerin tautiin. Professorin Matti Uusituvan mukaan tutkimus vihjaisee, että
ruokakolmion noudattamisella voi suojautua kroonisia sairauksia vastaan. Pohjoismaiseen ruokavalioon kuuluu kotimaisia tuotteita: täysjyväviljoja, erityisesti ruista;
vihanneksia, juureksia, marjoja kuten mustikoita, kotimaisia hedelmiä, esimerkiksi omenoita, rypsiöljyä, vähärasvaisia maitotuotteita sekä kolme kala-ateriaa viikossa.
Lue lisää »
|
|
|