Mikäli viesti ei näy kunnolla, voit katsoa sen myös tästä »

Hyvää kotimaisista raaka-aineista

Virginon reseptikilpailussa menestynyt Sari Nieminen valmistaa maistuvaa ruokaa suomalaisista juureksista, marjoista ja kylmäpuristetusta rypsiöljystä. Helppotekoisista resepteistä syntyy vaikkapa maukas ateriakokonaisuus: porkkana-vuohenjuustokeittoa ja jälkiruuaksi pala mehevää puolukkakakkua.
Porkkana-vuohenjuustososekeitto

350 g porkkanoita
150 g keltajuurta
8 - 10 dl mietoa kasvislientä tai vettä
2 sipulia
2 - 3 rkl Virgino-rypsiöljyä
150 - 200 g pehmeää vuohenjuustoa
1 dl ruokakermaa
valkopippuria
1 - 2 tl kirveliä
suolaa
keiton pinnalle hienonnettua persiljaa

Hienonna kuoritut sipulit ja kuullota ne ison kattilan pohjalla öljyssä. Lisää kattilaan kasvisliemi tai vesi ja kiehauta.

Kuori ja paloittele juurekset pieniksi ja lisää ne kattilaan. Keitä, kunnes kasvikset tuntuvat pehmeiltä. Soseuta keitto monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.

Lisää joukkoon vuohenjuusto ja anna sulaa. Lisää myös kerma. Jos keitto tuntuu liian paksulta, lisää vettä tai kermaa. Kuumenna keitto ja mausta. Ripota keiton pinnalle persiljaa.

Ohje: Sari Nieminen

Katso Virgino-puolukkakakun resepti tästä »

Reseptikisassa menestynyt Sari Nieminen: Virginoa joka päivä

Sari Niemisen perheessä Kausalassa käytetään kylmäpuristettua rypsiöljyä päivittäin puuronsilmänä sen kotimaisuuden ja terveellisyyden takia. ”Minulla on kaksi lasta, ja laitan joka päivä ruokaa perheelleni sekä kehittelen mielelläni uusia reseptejä”, Sari kertoo.

Lue lisää »

Kokki Kolmosen kotimainen pesto

Legendaarinen Jaakko Kolmonen neuvoo sivuillaan ohjeet kotimaisen pestokastikkeen valmistukseen. Suomalaisen peston raaka-aineet ovat Jaakon mukaan puhtaita, maukkaita, terveellisiä ja ravitsevia: tuoreita yrttejä, raastettua emmentalia, valkosipulia ja kylmäpuristettua rypsiöljyä.

Ohje löytyy täältä:
http://www.kokkikolmonen.com/tuotteet.html?id=8%2F234