Mikäli viesti ei näy kunnolla, voit katsoa sen myös tästä »

Kotitekoiset ruissipsit ja herkullinen Virgino-tahna

Maukkaita ruissipsejä voi valmistaa helposti itsekin. Niiden kanssa maistuu pestolla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla maustettu tahna. Mainio idea vappupiknikille!
Ainekset:

8 palaa ruisleipää (limppua tai vuokaleipää)
½ dl Virgino-rypsiöljyä
3-4 valkosipulinkynttä
(sormisuolaa)

Kaada öljy laakeaan astiaan, esim. keittolautaselle. Purista valkosipulikynnet öljyn joukkoon, sekoita tasaiseksi. Leikkaa ruisleivät tasaisesti kolmeen osaan ja levitä ne leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele leivät kummaltakin puolelta öljy-valkosipuli seoksella. Halutessasi voit ripotella leipien päälle hieman sormisuolaa.

Paahda leipiä 225 asteessa noin 8 minuuttia. Voit paistaa leipäpalaset myös pannulla, molemmalta puolelta, kunnes niistä tulee sopivan rapsakoita. Anna jäähtyä hetken.

Vinkki! Ruissipsit sopivat mainiosti naposteltavaksi Virgino-tahna kanssa.

Katso tahnan resepti Virginon sivuilta »

Kasvikset tuovat terveyttä

Kotitalousopettaja ja ruokatoimittaja Pirjo Toikkanen, lempinimeltään Rouva Kasvis, sai alkuvuodesta arvostetun ruokakulttuuripalkinnon. Hän haluaa lisätä kasvisten käyttöä kaikissa muodoissaan ja sesonkien mukaan. Kylmäpuristettu rypsiöljy sopii Pirjon mielestä kasviksille erityisen hyvin. ”Vappua vietämme mahdollisimman paljon ulkona. Grillaamme ja nautimme keväisestä luonnosta”, iloinen Pirjo suunnittelee.

Lue Pirjon haastattelu tästä »

Keväinen parsakeitto ja yrttiöljy

Nyt on tuoreen parsan sesonki. Pirjo Toikkanen antoi juhlaan sopivan herkullisen, keväänvihreän reseptin – parsasosekeittoa yrttiöljyn kera!

Katso resepti Virginon sivuilta »

Kala ja rypsiöljy parhaat omega-3:n lähteet

Helsingin Sanomien haastatteleman Suomen Sydänliiton ylilääkärin, professori Mikko Syvänteen mukaan rypsiöljystä ja kalasta saa omega-3-rasvahappoja luonnollisella tavalla. Kalaöljykapseleista ei tuoreiden tutkimusten mukaan ole ihmisille juuri hyötyä.

Lue lisää »