Mikäli viesti ei näy kunnolla, voit katsoa sen myös tästä »

Ruokavisa opettaa nuorille vastuullisuutta ja iloa suomalaisesta ruuasta

Ruokavisaan on osallistunut yli 2000 nuorta, ja määrä kasvaa jatkuvasti. ”Tavoitteena on, että nuori oppii ruuan alkuperästä ja vastuullisista valinnoista niin ruuan eri tuotantovaiheissa kuin omassa kodissa. Ei ole ollenkaan itsestäänselvää, että nuoret tietäisivät, miten ruoka nykyään tuotetaan ja miten se päätyy ruokapöytään”, sanoo Ruokavisan koordinaattori, kotitalousopettaja Sallaroosa Häme. Omassa ja perheensä ruokapöydässä hän suosii kotimaista puhdasta, turvallista ja jäljitettävää ruokaa sekä käyttää monipuolisesti rypsiöljyä.

Lue Sallaroosan haastattelu Virginon sivuilta »
Ruokavisa, Sallaroosa Häme

Hunajaiset rosmariinijuurekset

Hunajaiset rosmariinijuurekset Sadonkorjuuajan resepti on peräisin Ruokavisan loppukilpailusta 2013, Vinkkilän koulun menusta.

2 porkkanaa
4 perunaa
½ lanttu
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl juoksevaa hunajaa
rosmariinia

1. Pese, kuori ja pilko juurekset.
2. Sekoita kulhossa juuresten joukkoon rypsiöljy, hunaja ja rosmariini.
3. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Huippukokit hurahtivat rypsiöljyyn

Huippukokit Jamie Oliveria ja Nigella Lawsonia myöten suitsuttavat nyt rypsiöljyä ja kehottavat käyttämään sitä ruuanlaitossa mahdollisimman monipuolisesti, kertoo Helsingin Sanomat.

"Kokit ovat innostuneet rypsiöljystä luultavasti sen vuoksi, että sen koostumus on terveyden kannalta paras mahdollinen", sanoo yliopistonlehtori Riitta Freese Helsingin yliopiston ravitsemustieteen laitokselta.

Lue lisää »
Rypsiöljy