Mikäli viesti ei näy kunnolla, voit katsoa sen myös tästä »

Syksy on juuresten ja lämmittävien pataruokien sesonkia

Pitkään uunissa muhiva, murea liha-juurespata on pyhäruokaa. Se laitetaan uuniin aamupäivällä, ja sillä aikaan voi tehdä kotona muuta tai vaikka ulkoilla koko perheen voimin. Illansuussa pääsee sitten nauttimaan herkullisesta ateriasta!
Syksyinen liha-juurespata

500 g karjalanpaistilihaa kuutioina
1 sipuli
pala lanttua tai naurista
palsternakka
4 porkkanaa
1 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä tai Rosmariiniöljyä
ripaus mustapippuria rouhittuna
2 tl hienoa merisuolaa
2 tl currya
vettä niin paljon, että liha ja juurekset peittyvät
Ota lihat huoneenlämpöön. Mausta öljy suolalla, pippurilla ja currylla. Kaada lihat uunivuokaan ja sekoita joukkoon öljy-mauste seos. Anna lihan maustua. Kuori ja lohko kasvikset ja sekoita ne lihojen joukkoon. Anna kaikkien ainesosien vielä hetken maustua. Sen jälkeen lisää vettä niin paljon, että lihat ja juurekset peittyvät. Paista uunin alatasolla 150 asteessa n. 4 – 5 tuntia.

Voimaruokaa Suomesta

Soili Soisalolta ja Eeva Voutilaiselta on ilmestynyt uusi kirja, Pohjolan ruokavalio. Teos on uudistettu laitos kirjasta Mustikka, ruis ja rypsi - voimaruokaa Suomesta. ”Olemme saattaneet tietotekstin ajan tasalle, sillä lisää tutkimustietoa Pohjolan terveellisestä ruokavaliosta on viidessä vuodessa kertynyt runsaasti. Kirja kokoaa mainioiden marjojen, kasvisten, rypsiöljyn, rukiin, kauran ja kalojen terveysvaikutukset”, Soili Soisalo kuvailee.

”Omassa jääkaapissani on aina valikoima juureksia, kaaleja ja vihanneksia, joten niistä valmistan arkena helppoja keittoja, vokkeja ja munakkaita. Viikonloppuisin teen usein uuniruokaa: vaikka kasvislasagnea tai kaalilaatikkoa, uunikalaa ja -juureksia tai haudutettua juures-lihapataa. Osa isosta perheestäni on kasvisruokailijoita, joten kasvisruokien valmistus korostuu. Sesongit ovat tärkeitä: syksyllä käytän paljon kaaleja, vihreitä papuja ja pinaattia. Syksyyn kuuluvat myös marjat, omenat, sienet ja ainakin kerran ravut”, Soili kertoo.

Lue haastattelu kokonaisuudessaan »

Arvonta reseptikirjeen tilaajille Virginon sivuilla, palkintoina Soili Soisalon kirjoja!

Käy jättämässä yhteystietosi Virgino kilpailusivulla 22. marraskuuta mennessä ja olet mukana arvonnassa. Palkintona tällä kertaa kolme Soili Soisalon kirjaa "Mustikka, ruis ja rypsi - voimaruokaa Suomesta" ja tietenkin myös Virginoa. Kirjassa on hyödyllistä tietoa terveellisestä Itämeren ruokavaliosta ja ruoka-aineiden vaikutuksesta terveyteen sekä paljon helppoja ja herkullisia reseptejä.

Siirry kilpailuun tästä »