|
Arkiruokaa – aurinkoinen porkkanasosekeitto |
Kasvissosekeitto lämmittää talvikeleillä, on hyvää, edullista ja terveellistä – täydellistä arkiruokaa. Kannattaa tehdä kerralla isompi määrä,
sillä keitto vain paranee uudelleen lämmitettäessä. Helppotekoiseen keittoon voi valita kasviksia maun mukaan.
Paras keitto syntyy suomalaisista juureksista kylmäpuristetulla öljyllä maustettuna!
|
Kattilallinen porkkanasosekeittoa:
400 g porkkanoita
400 g perunaa (soseutuvaa lajiketta, esim. rosamunda)
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
4 rkl kylmäpuristettua Virgino rypsiöljyä (tai maun mukaan makuöljyä, Chili/Valkosipuli/Rosmariini)
2 tl currya
1 tl paprikajauhetta
1,8 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
muutama kierros mustapippuria myllystä
tuoretta persiljaa
|
|
Kuori ja paloittele kasvikset. Keitä kypsäksi liemikuutioilla maustetussa vedessä. Soseuta esim.
sauvasekoittimella kattilassa ja lisää öljy sekä mausteet. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa. Ripota valmiin keiton pinnalle tuoretta persiljaa silputtuna.
Vinkki: voit korvata osan vedestä esimerkiksi ruokakermalla tai kookosmaidolla. Keiton voi tarjota raejuuston kera.
|
|
Lottenin pizzoissa on makua |
|
Piece ‘N’ Love pizzerian Helsingissä Uudenmaankadulla avannut Lotten Lindborg-Suhonen on testannut Virginon uusia makuöljyjä. ”Makuöljyt toimivat todella hyvin,
olen ollut niihin erittäin tyytyväinen. En ollut aiemmin käyttänyt maustettuja öljyjä ruuanlaitossa, joten uutuusöljyt olivat minulle iloinen yllätys”, Lotten sanoo.
Lue Lottenin haastattelu ja makuöljyjen käyttövinkit Virginon sivuilta »
|
|
Kovan rasvan käyttö huolestuttaa asiantuntijoita – tilalle rypsiöljyä |
Suomalaislapset saavat liikaa tyydyttynyttä eli kovaa rasvaa ruokavaliostaan. Ravitsemusasiantuntijoiden mukaan kova rasva onkin suurempi riski lasten
terveydelle kuin paljon puhuttu sokeri, kertoo Helsingin Sanomat.
Lue lisää »
|
|
|