Mikäli viesti ei näy kunnolla, voit katsoa sen myös tästä »

Hollolan Hirven historia juontuu 500 vuoden takaa
- Vappuun kotimaista lähiruokaa ja -olutta

Hollolassa on pantu muinaisolutta, sahtia yli 2000 vuotta. Hollolan Hirvi jatkaa perinnettä valmistamalla Kivisahtia sekä vanhoja talonpoikaisoluita ja aivan uudenlaisia oluttuotteita.

Tilan isäntä Ilkka Sipilä on myös metsästäjä ja puhtaan suomalaisen lähiruuan ystävä. Kylmäpuristettua rypsiöljyä hän suosittelee mm. keväiseen tomaatti-villivihannessalaattiin. Ilkka antaa myös erinomaisia vinkkejä vapun ruoka- ja juomatarjoiluun!

Lue lisää »

Tulinen tomaatti-chilikeitto ja maukkaat valkosipulisämpylät

Vielä vapun aikaan Suomessa on usein viileää. Ulkoilun ja lakitusten jälkeen perheelle sekä ystäville maistuu lämmittävä keitto ja tuoreet sämpylät. Molemmat voi tehdä valmiiksi etukäteen ja jättää hellalle odottamaan ruokailijoita. Lisää täyteläistä makua keittoon ja sämpylöihin tuovat Virginon uudet makuöljyt!
Tomaatti-chilikeitto:

4 rkl Virgino Chiliöljyä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 punainen paprika
500 g tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyreetä
4 tomaattia
5 dl vettä
2 dl kermaa
1 kasvisliemikuutio
1 tl paprikamaustetta
1 tl suolaa
2 tl pizzamaustetta
pari kierrosta mustapippuria myllystä
Pilko sipulit, tomaatit ja paprika. Purista valkosipulin kynnet. Hauduta sipuli ja valkosipulit Chiliöljyssä kattilassa. Lisää kattilaan tomaattimurska, pyree, tomaatit, paprika, vesi ja kasvisliemikuutio. Mausta ja kuumenna välillä sekoittaen miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Soseuta keitto kattilassa sauvasekoittimella. Lisää kerma ja kuumenna varovasti (tämän vaiheen voit tehdä juuri ennen ruokailua). Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

Valkosipulisämpylät keiton kaveriksi

Tomaatti-chilikeiton kanssa sopivat erinomaisesti itse tehdyt valkosipulisämpylät.

Katso ohje Virginon sivuilta »

COBB-matkagrillejä kesäkisan palkintona!

Julkaisemme heti vapun jälkeen kesäkisan, jossa on palkintona uudenlaisia, käteviä matkagrillejä.

Pysy kuulolla!