|
Hollolan Hirven historia juontuu 500 vuoden takaa - Vappuun kotimaista lähiruokaa ja -olutta |
| Hollolassa on pantu muinaisolutta, sahtia yli 2000 vuotta. Hollolan Hirvi jatkaa perinnettä valmistamalla
Kivisahtia sekä vanhoja talonpoikaisoluita ja aivan uudenlaisia oluttuotteita.
Tilan isäntä Ilkka Sipilä
on myös metsästäjä ja puhtaan suomalaisen lähiruuan ystävä. Kylmäpuristettua rypsiöljyä hän suosittelee
mm. keväiseen tomaatti-villivihannessalaattiin. Ilkka antaa myös erinomaisia vinkkejä vapun ruoka- ja
juomatarjoiluun!
Lue lisää »
|
|
Tulinen tomaatti-chilikeitto ja maukkaat valkosipulisämpylät |
Vielä vapun aikaan Suomessa on usein viileää. Ulkoilun ja lakitusten jälkeen perheelle sekä ystäville maistuu
lämmittävä keitto ja tuoreet sämpylät. Molemmat voi tehdä valmiiksi etukäteen ja jättää hellalle odottamaan
ruokailijoita. Lisää täyteläistä makua keittoon ja sämpylöihin tuovat Virginon uudet makuöljyt!
|
Tomaatti-chilikeitto:
4 rkl Virgino Chiliöljyä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 punainen paprika
500 g tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyreetä
4 tomaattia
5 dl vettä
2 dl kermaa
1 kasvisliemikuutio
1 tl paprikamaustetta
1 tl suolaa
2 tl pizzamaustetta
pari kierrosta mustapippuria myllystä
|
|
Pilko sipulit, tomaatit ja paprika. Purista valkosipulin kynnet. Hauduta sipuli ja valkosipulit Chiliöljyssä
kattilassa. Lisää kattilaan tomaattimurska, pyree, tomaatit, paprika, vesi ja kasvisliemikuutio.
Mausta ja kuumenna välillä sekoittaen miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Soseuta keitto kattilassa
sauvasekoittimella. Lisää kerma ja kuumenna varovasti (tämän vaiheen voit tehdä juuri ennen ruokailua).
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
|
|
Valkosipulisämpylät keiton kaveriksi |
|
Tomaatti-chilikeiton kanssa sopivat erinomaisesti itse tehdyt valkosipulisämpylät.
Katso ohje Virginon sivuilta »
|
|
COBB-matkagrillejä kesäkisan palkintona! |
Julkaisemme heti vapun jälkeen kesäkisan, jossa on palkintona uudenlaisia, käteviä matkagrillejä.
Pysy kuulolla!
|
|
|