Mikäli viesti ei näy kunnolla, voit katsoa sen myös tästä »

Uunipaahdetut juurekset syksyn brunsseille

Uunipaahdetut juurekset ovat syys- ja talviherkku kahvila Suvannon viikonloppuaamiaisilla . ”Koska meillä käy paljon vegaaneja, kasvikset tarjotaan kahvilassa sellaisenaan. Mutta kotona murustelen niiden sekaan heti uunista ottamisen jälkeen hyvää fetaa tai vuolen parmesaanilastuja”, kertoo yrittäjä Marita Suontausta.

”Maustetut rypsiöljyt sopivat loistavasti näihin juureksiin! Uunipaahdetuista juureksista syntyy myös herkullinen sosekeitto, kun laitat kypsät juurekset kattilaan, jossa on 1 litra kiehuvaa kasvislientä ja soseutat ainekset”, Marita sanoo.
Uunipaahdetut juurekset
4-5 annosta

Ainekset:
800 g - 1 kg erilaisia juureksia
(pari perunaa halutessasi)
2 (puna)sipulia
2 valkosipulinkynttä
0,5 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä (maustettua tai maustamatonta)
0,5 tl suolaa
1 tl kuivattua timjamia
0,5 tl kuivattua rosmariinia
0,25 tl rouhittua mustapippuria
Kuori ja paloittele juurekset sekä sipulit reilunkokoisiksi paloiksi. Kuori valkosipulit ja murskaa ne kulhoon, johon mahtuu myös juureslohkot. Mittaa sekaan muut ainekset ja sekoita hyvin.

Kääntele juurespalat mausteöljyssä ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 225 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes juurekset ovat saaneet väriä ja pehmenneet "al dente" eli napakan kypsiksi. Kääntele juurespaloja kypsennyksen aikana.

Vinkki: murustele juuresten sekaan heti uunista ottamisen jälkeen hyvää fetaa tai vuole parmesaanilastuja.

Vinkki 2: Uunipaahdetuista juureksista syntyy myös herkullinen sosekeitto, kun laitat kypsät juurekset kattilaan, jossa on 1 litra kiehuvaa kasvislientä ja soseutat ainekset.

Resepti: kotitalousopettaja, ruokatoimittaja ja kahvilanpitäjä Marita Suontausta

Kahvila Suvannon suosio yllätti

Marita Suontausta kokkaa Suvanto-kahvilassa herkullisia keittoja, puuroja sekä suolaisia ja makeita leivonnaisia. Kotona ruuanlaitossa on tärkeintä helppous. Kätevästi lisää makua ruokiin saa Virginon mausteöljyillä.

Suvanto-kahvila sijaitsee Helsingissä, aivan Puu-Vallilan kupeessa. Kahvilassa on 24 asiakaspaikkaa. Tarjolla on sekä arkisin että viikonloppuisin puuroaamiainen. ”Viikonlopun aamiaiset ovat suosittuja runsaan tarjontansa vuoksi. Puuroainekset tulevat pääosin Mustion Myllystä”, Marita kertoo.

Lue lisää »

Grillikausi jatkuu – kokeile bataattihampurilaisia!


Testaa maukkaita ja vähähiilarisia bataattihampurilaisia grillissä!

”Yksi kivoimmista uusista ruokaideoista ovat bataattihampurilaiset, joissa sämpylä on korvattu paksuilla bataattiviipaleilla. Ruoka-annokset ovat todella kivan näköisiä, bataattihampurilaisia on mukava tarjota myös vieraille. Ja kesällä hampurilaispihvit sekä bataattiviipaleet voi totta kai valmistaa uunin sijaan grillissä!” kirjoittaa Aira Virginon blogissa.

Katso kotitalousopettaja Aira Kuvajan suunnittelema herkullisten bataattihampurilaisten resepti tästä »