Mikäli viesti ei näy kunnolla, voit katsoa sen myös tästä »

Rosmariiniöljyllä maustettu kuuma leipäjuusto lakkahillon kera

Syksyiselle aterialle sopii jälkiruuaksi suomalainen leipäjuusto lakkahillon kera. Virginon Rosmariiniöljy täydentää erinomaisesti juuston ja lakkojen makuja. Jälkiruoka on helppotekoinen ja onnistuu takuuvarmasti!
Rosmariinilla maustettu kuuma leipäjuusto

Ainekset:

2 pkt leipäjuustoa (400 g)
2 dl kuohukermaa
2 dl lakkoja (tuore tai pakaste) tai lakkahilloa
2 rkl Virgino Rosmariiniöljyä
Voitele uuninkestävät annoskulhot (4 kpl) Rosmariiniöljyllä. Jaa leipäjuusto kulhoihin ja valuta kerma sekä Rosmariiniöljy annoksille. Kuumenna uunissa 200 asteessa kymmenisen minuuttia. Koristele annokset lakoilla ja tuoreen rosmariinin lehdillä.

Tarjoa jälkiruokana tai kahvin kanssa. Kuuma leipäjuusto on parhaimmillaan heti uunista otettua.

Katso lisää syksyisiä reseptejä Virginon sivuilta »

Itse pyydetty ja kerätty ruoka on parasta



Turkulainen nuorisotyöntekijä Ana Kuusisto on monessa mukana.

Ruuanlaitosta, viljelystä, kalastuksesta ja sienestyksestä innostunut mies osallistui vuosi sitten tv-ohjelmaan Arvostele mun illallinen Suomessa voittaen oman jaksonsa metsästä peräisin olleella yllättävällä menullaan.

Lue Anan haastattelu ja valmista haukimakkaroita hänen reseptillään »

Kim Palhusin pohjoismainen menu


Huippukokki Kim Palhus valmisti syyskuussa Helsingin Stockmannin demokeittiössä päivän menun pohjoismaisista tuoreista raaka-aineista. Mukana oli myös kylmäpuristettu Virgino-rypsiöljy.

Paistettu turskanseläke, Maalahden limppua ja kanamunaa »
Puolukkainen hapankaalisalaatti »
Uunissa haudutettuja broilerinkoipia ja hapankaalia »
Kananpoika-hapankaalisalaatti »
Broilertasku ja lehtikaalisipsejä »
Uunissa haudutettu nieriää ja yrttinen purjokastike »


Kokeile Kimin herkullisia reseptejä viikonloppuna!