Mikäli viesti ei näy kunnolla, voit katsoa sen myös tästä »

Broileri-aurajuustosalaatti – kevyttä ja juhlavaa joulupöytään

Helppotekoinen, sinihomejuustolla, pähkinöillä ja Virgino Valkosipuliöljyllä maustettu kanasalaatti sopii sekä pikkujoulujen ja illanistujaisten tarjottavaksi että kevennykseksi joulupöytään. Vinkki: jos käytät maustamatonta Virgino-rypsiöljyä, lisää öljyn joukkoon pari valkosipulin kynttä murskattuna! Myös juokseva hunaja sopii salaatinkastikkeen joukkoon.
BROILERI-AURAJUUSTOSALAATTI

1 pkt maustamattomia broilerisuikaleita (250 g)
½ pkt Aura-juustoa tai muuta sinihomejuustoa
1 dl saksanpähkinöitä tai pekaanipähkinöitä
1 päärynä
1 ps salaattisekoitusta
½ dl Virgino Valkosipuliöljyä
limen mehu
mustapippuria myllystä
1/3 tl hienoa merisuolaa
tuoretta persiljaa
Ota broilerisuikaleet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Ruskista broilerinsuikaleet 3 ruokalusikallisessa öljyä ja paista muutama minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuutioi päärynä ja murenna Aura-juusto. Sekoita salaattiainekset ja valuta loppu öljy salaatin päälle kastikkeeksi.

Poroa kahdella tavalla – kevyttä poro-juurespataa ja kermaista kiusausta

Mikä sopisikaan paremmin joulun ajan tarjoiluun, kuin suomalainen poro? Kotimaisten juuresten ja kylmäpuristetun rypsiöljyn kanssa poro on kevyttä ja ekologista. Kermainen kiusaus kylmäsavuporosta taas valmistuu todella helposti ja on todella herkullista. Poro- ja riistaruuat maustaa Virginon ihana Rosmariiniöljy!

Katso poro-juurespadan resepti tästä »

Katso kermaisen savuporokiusauksen resepti tästä »

Tuliaisiksi lämmintä Chiapatta-leipää

Joulun ja uuden vuoden juhlakaudella saamme paljon kyläilykutsuja. Itse tehty leipä on ihana tuliainen ja lämmittää lahjan saajaa. Helppotekoisen ja maukkaan chiapattan maustaa Virginon Rosmariiniöljy, mutta maun mukaan voi leivontaan käyttää muitakin maustettuja taikka maustamattomia öljyjä.

Katso rosmariinichiapattan ohje tästä »

Välttämättömät rasvahapot rypsiöljystä – 2 rkl päivässä riittää

Maku-lehdessä 7/2016 on artikkeli, jossa vertaillaan rypsiöljyä ja oliiviöljyä. Aikuinen saa päivän välttämättömät rasvahapot täyteen noin kahdella ruokalusikallisella rypsiöljyä, kun oliiviöljyä pitäisi lusikoida noin 15 rkl.

Lue lisää »