Mikäli viesti ei näy kunnolla, voit katsoa sen myös tästä »

Smoothiekulhosta hyvä aloitus päivään

Alkuvuodesta innostavat kevyet ja terveelliset ruuat. Smoothiekulho on paksua, lusikalla syötävää smoothieta, johon voi laittaa mieleisiään hedelmiä, marjoja, kasviksia, rouheita, marjajauheita ja öljyjä. Paksu luonnonjogurtti sopii myös hyvin smoothiekulhoon. Koristeeksi ja lisää ravintoarvoa tuomaan sopivat myslit, marjat, hedelmäviipaleet, pähkinät ja siemenet.
Mustikkainen smoothiekulho

Ainekset (2:lle):

3 banaania
2 kourallista lehtikaalia (pakastettua)
2 rkl perinteistä kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä tai Chiliöljyä
4 rkl pellavarouhetta, mustikka-pellavarouhetta tai marjajauhetta (esim. mustaherukkajauhetta)
1 ps (200 g) pakastemustikoita
2 rkl tuoretta minttua silputtuna
2 tl hunajaa tai kookossokeria
¼ tl aitoa vaniljajauhetta
(halutessasi pari rkl Puhtikaura-kaurapuuteria)

Päälle:

mustikat
banaaniviipaleet
vadelmat
pähkinärouhetta/pinjansiemeniä/manteleita/granola-mysliä tms.

Hienonna smoothien ainekset tehosekoittimessa, kaada kahteen kulhoon ja koristele haluamallasi tavalla.

Suomalaisella ruualla on tarina



Mari Hannukselan mielestä ruoka saa uuden ulottuvuuden, kun tietää, missä se on valmistettu. ”Ostan kotiinkin mieluiten Suomessa valmistettuja tuotteita: lihajalosteita, leipää ja öljyjä.”

Mari Hannuksela on Lihakeskusliiton toimitusjohtaja ja Lihalehden päätoimittaja. ”Olen koulutukseltani elintarviketeknologi. Tällä hetkellä pääasiallinen tehtäväni on edunvalvonta. Kilpailukyvyn kivijalka luodaan poliittisilla päätöksillä, mutta loppujen lopuksi kuluttajan ostopäätökset ratkaisevat, pysyvätkö alan työpaikat Suomessa. Tästä syystä ostan kotiinkin mieluiten Suomessa valmistettuja tuotteita”, Mari kertoo.

Lue Mari Hannukselan haastattelu tästä »

Marin herkullinen Osso Bucco -lihapadan resepti »

Rasvat puhututtavat ihmisiä edelleen


Ravitsemusterapeutti Hanna Partasen vastaanotolla rasvat puhututtavat ihmisiä edelleen. "Luulisi, että ihmiset tietävät kovan ja pehmeän rasvan eron. Mutta ei siltä näytä”, Partanen sanoo.

Lue lisää »

Ravitsemusterapian professori Ursula Schwabin mukaan pohjoismaiset ravitsemussuositukset sopivat pohjoismaiselle väestölle.

Lue lisää »