|
Maukas, kevyt ja lämmittävä fenkolipasta
|
Perinteisesti nyt eletään paastonaikaa, joka kestää laskiaisesta pääsiäiseen.
Kevättalven ruokapöytään sopivat kevyet ja maukkaat kasvisruuat sekä lämmittävät
pastat. Fenkolipasta on kiva, uudenlainen pastaruoka – kasviksia, täysjyväpastaa,
pinjansiemeniä ja kylmäpuristettua rypsiöljyä!
|
|
Ainekset:
1 – 2 fenkolia
4 rkl Virgino Valkosipuliöljyä
mustapippuria myllystä
sipuli
1 tlk kirsikkatomaatteja
½ dl kevytkermaa
½ sitruunan mehu
½ dl pinjansiemeniä
tuoretta lehtipersiljaa
3 rkl parmesaaniraastetta
½ tl suolaa
Paahda pinjansiemeniä hetki kuivalla paistinpannulla ja jauha ne tehosekoittimessa tms.
Kuori ja lohko sipuli ja fenkoli. Paahda pannulla öljyssä muutama minuutti.
Lisää kirsikkatomaatit ja ½ dl vettä sekä sitruunamehu. Anna muhia pienellä
lämmöllä ½ - 1 tuntia. Hienonna seos tehosekoittimessa ja kaada takaisin kattilaan.
Lisää jauhetut pinjansiemenet, kerma ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
Tarkista maku. Tarjoa keitetyn täysjyväpastan kera, koristele silputulla lehtipersiljalla.
|
|
|
Vellamo-ravintolan omistaja Sanna Virtanen:
Ruoka-ala on minulle unelma-ammatti
|
|
Yrittäjyys ruoka-alalla teettää paljon työtä mutta myös onnistumisen elämyksiä. Sanna Virtanen toteutti unelmansa ja vaihtoi toimistotyön yrittäjyyteen.
Sanna Virtanen opiskeli aikoinaan datanomiksi ja työskenteli vuosia IT-alalla. ”Minulla on kuitenkin aina ollut paloa ruoka-alalle ja olen harrastanut ruuanlaittoa koko ikäni”, Sanna kertoo.
Lue lisää »
Katso Sannan herkullinen mangochutneyllä marinoidun broileri-pastasalaatin ohje »
|
|
Mitkä ruoka-aineet ovat oikeasti terveellisiä? |
Onko hunaja oikeasti terveellistä? Entä pähkinät tai kookosöljy?
Ravitsemuksen asiantuntijat, ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm Helsingin yliopistosta ja erityisasiantuntija Heli Reinivuo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksesta arvioivat kuusi tuttua ruoka-ainetta.
Lue lisää » |  |
|