Mikäli viesti ei näy kunnolla, voit katsoa sen myös tästä »

Maukas, kevyt ja lämmittävä fenkolipasta

Perinteisesti nyt eletään paastonaikaa, joka kestää laskiaisesta pääsiäiseen. Kevättalven ruokapöytään sopivat kevyet ja maukkaat kasvisruuat sekä lämmittävät pastat. Fenkolipasta on kiva, uudenlainen pastaruoka – kasviksia, täysjyväpastaa, pinjansiemeniä ja kylmäpuristettua rypsiöljyä!
Ainekset:
1 – 2 fenkolia
4 rkl Virgino Valkosipuliöljyä
mustapippuria myllystä
sipuli
1 tlk kirsikkatomaatteja
½ dl kevytkermaa
½ sitruunan mehu
½ dl pinjansiemeniä
tuoretta lehtipersiljaa
3 rkl parmesaaniraastetta
½ tl suolaa

Paahda pinjansiemeniä hetki kuivalla paistinpannulla ja jauha ne tehosekoittimessa tms. Kuori ja lohko sipuli ja fenkoli. Paahda pannulla öljyssä muutama minuutti. Lisää kirsikkatomaatit ja ½ dl vettä sekä sitruunamehu. Anna muhia pienellä lämmöllä ½ - 1 tuntia. Hienonna seos tehosekoittimessa ja kaada takaisin kattilaan. Lisää jauhetut pinjansiemenet, kerma ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku. Tarjoa keitetyn täysjyväpastan kera, koristele silputulla lehtipersiljalla.

Vellamo-ravintolan omistaja Sanna Virtanen:
Ruoka-ala on minulle unelma-ammatti



Yrittäjyys ruoka-alalla teettää paljon työtä mutta myös onnistumisen elämyksiä. Sanna Virtanen toteutti unelmansa ja vaihtoi toimistotyön yrittäjyyteen.

Sanna Virtanen opiskeli aikoinaan datanomiksi ja työskenteli vuosia IT-alalla. ”Minulla on kuitenkin aina ollut paloa ruoka-alalle ja olen harrastanut ruuanlaittoa koko ikäni”, Sanna kertoo.

Lue lisää »

Katso Sannan herkullinen mangochutneyllä marinoidun broileri-pastasalaatin ohje »

Mitkä ruoka-aineet ovat oikeasti terveellisiä?

Onko hunaja oikeasti terveellistä? Entä pähkinät tai kookosöljy?

Ravitsemuksen asiantuntijat, ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm Helsingin yliopistosta ja erityisasiantuntija Heli Reinivuo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksesta arvioivat kuusi tuttua ruoka-ainetta.

Lue lisää »