Mikäli viesti ei näy kunnolla, voit katsoa sen myös tästä »

Pääsiäisen lammaspata kreikkalaisittain

Valmista pääsiäiseksi vaihteeksi lammaspataa välimerellisellä twistillä. Resepti on TPS Jalkapallon tiedottaja Heikki Möttösen suunnittelema.
Kreikkalainen lammaspata

Ainekset:
1 kg luutonta lampaan tai karitsan paistia
4 rkl Vigino Rosmariiniöljyä
1 rkl vehnäjauhoja
2 sipulia
8 valkosipulin kynttä
2 dl punaviiniä
2 dl vettä
½ sitruunan mehu
2 tl suolaa
2 laakerinlehteä
1 tl oreganoa
½ tl rouhittua mustapippuria
3 rkl hunajaa
1 dl kivettömiä oliiveja
1 dl fetaa paloiteltuna (mielellään Patros-fetaa)
1 rkl tuoretta minttua
rosmariinin oksa
Kuutioi liha. Ruskista padassa kuumassa öljyssä. Ripottele joukkoon jauhot ja sekoittele hetki. Lisää kuoritut sipulit ja valkosipulin kynnet. Lisää punaviini ja vesi. Nesteen tulee peittää ainekset juuri ja juuri. Lisää mausteet. Anna muhia kannella peitettynä n. 2 tuntia, joko levyllä tai 150-asteisessa uunissa. Lisää sitten oliivit ja feta, mausta mintulla. Anna muhia 10 min. Tarkista maku. Poista laakerinlehdet. Vinkki! Voit käyttää ruokaan myös perinteistä maustamatonta Virgino-rypsiöljyä ja kuivattua tai tuoretta rosmariinia.

Tämä pata sopii erityisen hyvin valkosipuli-rosmariini-perunapyreen kanssa. Katso pyreen resepti »

Juustoinen parsa- ja kukkakaalipaistos on mainio kasvisvaihtoehto ja lisuke pääsiäispöytään. Katso resepti »

Hyvän elämän eväät: jalkapalloa, matkailua ja ruuanlaittoa



TPS jalkapallon tiedottaja Heikki Möttönen on intohimoinen penkkiurheilun harrastaja. Miehen muita kiinnostuksen kohteita ovat matkailu ja kokkaus.

”Olen jo lapsesta lähtien seurannut niin suomalaista kuin kansainvälistäkin jalkapalloa. Pikkupoikana enoni vei minut katsomaan pelejä, ja siitä innostus lähti”, Hessu kertoo.

Lue lisää »

Virgino aloitti viennin Saksaan – osallistu arvontaan!

Virginon öljyjä saa jatkossa myös Saksasta. Tsekkaa hienot Saksan tuotteemme, kokeile herkullista bratwursti-hapankaalireseptiä ja osallistu kilpailuun!

Virginon Saksan viennin kärkenä ovat maustetut öljyt, ja tuotesarjassa on myös tavallinen kylmäpuristettu Virgino-rypsiöljy.
Lue lisää »

Osallistu arvontaan ja voita huippulaadukas saksalainen Zwilling-veitsisarja!
Osallistu tästä »

Kokeile saksalaista bratwursti-hapankaalireseptiä! Vinkki: uunissa haudutettu hapankaali on erinomainen lisuke myös pääsiäislampaalle.
Katso resepti »

Virginon nettisivut uudistuivat



Virginon www-sivuilla on nyt uusi, raikas ja moderni ulkoasu. Sivut ovat helppokäyttöiset ja niiltä löytyy tutkittua tietoa terveydestä, ajan tasalla olevia uutisia sekä helppoja herkullisia reseptejä. Nyt sivut ovat myös entistä paremmin mobiiliyhteensopivat, eli sivujen käytettävyys puhelimella on parantunut.

Tutustu uusiin internet-sivuihimme »