Mikäli viesti ei näy kunnolla, voit katsoa sen myös tästä »

Kesän juhliin makea porkkana-juustokakku omenahunnulla

Sokerilla-bloggaaja Elina Brodkin suunnitteli Virginolle herkullisen, upean näköisen juustokakun kesän juhliin. ”Suosittelen juhliin hyydykekakkuja, koska ne voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen, ja ne näyttävät silti upeilta juhlapäivänä”, Elina neuvoo.

Kakun pohjana on porkkanakakku, johon porkkanaraaste ja kylmäpuristettu rypsiöljy tuovat mehevyyttä. Raikkaassa täytteessä on rahkaa, tuorejuustoa, kermaa ja sitruunaa. Kakun kruunaavat öljyssä pehmitetyt kaneliset omenakuutiot ja kinuskikastike.

Kakut Elina koristelee mieluiten luonnosta tai omalta pihalta kerätyillä kukilla.

Katso kakun resepti »

Sokerilla-bloggaaja Elina Brodkin: Juhlakakut kannattaa leipoa hyvissä ajoinElina Brodkin on innostunut blogiyhteistyöstä Virginon kanssa. ”Käytän nykyään öljynä vain Virginoa, se käy kaikkeen ruuanlaittoon ja moniin leivonnaisiin. Oma suosikkini on Rosmariiniöljy”, Elina sanoo.

Elina Brodkin on kotitalousopettaja ja työskentelee Liedon Keskuskoululla.

”Minulla oli pohjana kokin ja restonomin tutkinnot, kun aloitin opettajaksi opiskelun Savonlinnassa. Käytännön taidot ovatkin vahvuuteni”, Elina hymyilee.

Lue lisää »

Mies Virginon takana – Timo Kämärillä on sata lasissa eläkeiässäkin

Kankaisten öljykasvit Oy:n perustaja Timo Kämäri on uskomattoman hyväkuntoinen ja aktiivinen herrasmies. Hän käyttää kylmäpuristettua rypsiöljyä edelleen päivittäin. "Moni ikäiseni suunnittelee paikkaa kunnalliskodissa, mutta minä suunnittelen kesän moottoripyöräreissua Pohjois-Norjaan", hän toteaa.

Timo Kämäri on elänyt mielenkiintoisen elämän. "Aina kun olen tuntenut, että joku juttu on tullut valmiiksi ja olen sen nähnyt, olen siirtynyt uuteen", Timo kertoilee.

Lue lisää »

Hyviä rasvoja kalasta ja rypsiöljystäVoi Hyvin -lehdessä 3/2017 on artikkeli ”Näin valitset hyvät kalat”.

Jutun ravitsemusasiantuntijana haastatellaan ravitsemusterapian professori Ursula Schwabia Itä-Suomen yliopistosta. ”Ihmiset, jotka syövät muita useammin kalaa, ovat jossain määrin terveempiä”, Schwab toteaa.

Mutta onko kala-allergisilla tai kalaruokia inhoavilla vaara jäädä paitsi terveydelle tärkeistä ravintoaineista?

”Ei ole tutkimusnäyttöä, että he olisivat muita sairaampia. Pitää kuitenkin varmistaa, että he saavat riittävästi pehmeitä rasvoja ja D-vitamiinia eivätkä syö ylettömästi punaista lihaa”, sanoo Ursula Schwab.

Lehden mukaan rypsiöljy on oiva ruuanlaitossa. Elimistö voi valmistaa siitä pidempiä omega-3-rasvahappoja, joita on kalassakin.

Lue lisää »