Mikäli viesti ei näy kunnolla, voit katsoa sen myös tästä »

Vehnäolut sopii raikkaan salaatin kastikkeeseen

Kokeile rohkeasti oluita ruuanlaitossa sekä kesäruokien kaverina. Vehnäolut tuo salaatinkastikkeeseen tai vinaigretteen täyteläisyyttä ja tekee pikantin lisän kesäsalaatteihin. Erityisen hyvin helppotekoinen vehnäolutvinaigrette sopii salaattiin, jossa on raikkaita kotimaisia mansikoita ja vuohenjuustoa.
Mansikka-vuohenjuustosalaatti ja vehnäolutvinaigrette

Ainekset:
salaattia (esim. lollo rosso, tammenlehväsalaatti tai romaine)
1 l mansikoita
200 g vuohenjuustoa
1/2 dl pinjansiemeniä

Kastike:
3 rkl valkoviinietikkaa
3 rkl rypsiöljyä
3 rkl vehnäolutta
suolaa ja mustapippuria myllystä
ripaus sokeria

Aloita jauhamalla suolaa ja pippuria myllystä sekoituskannuun. Lisää sokeri ja etikka, sekoita kunnes suola ja sokeri ovat liuenneet. Sekoita joukkoon öljy ja lopuksi olut.

Olut tuo salaatinkastikkeeseen täyteläisyyttä. Sopii kesäsalaateille: pirskota kastiketta vadille, jolle olet koonnut raikkaan salaattipohjan, mansikoita, vuohenjuustoa ja paahdettuja pinjansiemeniä. Viimeistele raikkailla yrteillä.

Resepti: Mariaana Nelimarkka

Olut maistuu kesäruokien kaverina – kokeile rohkeasti uusia yhdistelmiä”On ollut valtava ilo seurata olutkulttuuria näinä vuosina, kun se on kehittynyt ja saanut uusia ulottuvuuksia. Pienpanimoiden määrä on tuplaantunut viimeisen viiden vuoden aikana, niitä on nyt noin 80.

Pienpanimoiden kesken vallitseva toverillinen henki tekevät olutfestivaaleista perhejuhlan kaltaisia lämminhenkisiä tapaamisia”, sanoo olutasiantuntija, OlutPOSTI-lehden päätoimittaja Mariaana Nelimarkka. Hän kertoo haastattelussa, mitkä oluet sopivat parhaiten kesän ruokien kumppaniksi.

Lue lisää »

Rosvopaisti valmistuu grillissäkin

Yllätä juhannusvieraat grillissä tai uunissa karitsan paahtopaistista valmistetulla rosvopaistilla.

Mausteisen paistin kanssa samalla kertaa valmistuvat lisukkeeksi tuoreet porkkanat ja keltasipulit.

Reseptin suunnitteli Virginolle keittiömestari Kim Palhus.

Katso resepti »

Unohda ulkomaiset superruuat – kuusi kotimaista ruokaa terveysvaikutuksiltaan ylitse muiden”Pohjoismaisesta ruokavaliosta löytyy lähes samat tuotteet kuin terveellisenä pidetystä Välimeren ruokavaliosta”, huomauttaa ravitsemustieteen professori Marjukka Kolehmainen. Kolehmaista haastatteli Helsingin Sanomat.

Yksi hänen mainitsemistaan kotimaisista ruuista, joilla on ylivoimaiset terveysvaikutukset, on rypsiöljy.

Lue lisää »