Mikäli viesti ei näy kunnolla, voit katsoa sen myös tästä »

Kasvisruuista potkua arkeen

Kokeile rohkeasti Härkistä, nyhtökauraa ja muita uusia kasviproteiinin lähteitä ruuanlaitossa. Ruokatoimittaja Tiina Rantanen neuvoo, että härkäpavuista tehtyä Härkistä voi käyttää ruokiin samalla tavoin kuin kypsää jauhelihaa.
Meksikolainen Härkissalaatti
neljälle
kasvis, maidoton, laktoositon, munaton

Ainekset:
1 pkt (250 g) Härkistä
1 iso sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
2-3 rkl rypsiöljyä
1 pussi taco-mausteseosta

Salaattikastike:
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl valkoista balsamicoa
1/4 tl suolaa
ripaus mustapippuria

Lisäksi
1 pussi (80 g ) salaattisekoitusta tai pieni kerä rapeaa salaattia
10-15 kirsikkatomaattia tai 2-3 tomaattia
2 syöntikypsää avokadoa
kourallinen BBQ-maustettuja nacholastuja
1. Tee salaattipohja. Sekoita keskenään rypsiöljy ja balsamico, mausta suolalla ja mustapippurilla. Jos käytät rapeaa salaattia, suikaloi salaatti. Pyöräytä salaatti kastikkeessa ja levitä yhdelle laakealla vadille tai neljälle annoslautaselle.

2. Puolita kirsikkatomaatit tai kuutioi tomaatit. Halkaise avokado, poista kivi, irrota hedelmäliha kuoresta ja viipaloi se. Asettele ainekset salaatin päälle.

3. Viipaloi sipuli, hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna rypsiöljy paistinpannulla ja kuullota sipulit ja valkosipulit. Lisää Härkis pannulle ja jatka paistamista muutama minuutti. Lisää tacomauste ja paista vielä hetki koko ajan seosta käännellen. Jaa seos salaattipedille ja koristele nacholastuilla.

4. Tarjoa heti.

Resepti: Tiina Rantanen

Katso myös Tiinan toisen Härkisohjeen, Kesäkurpitsalasagnen resepti »

Elämä on liian lyhyt syötäväksi pahaa ruokaa!



Tiina Rantanen on ruoka- ja viinitoimittaja, jolla on yli 30 vuoden kokemus niin hellan kuin näppiksenkin äärestä.

”Ruokafilosofiani kiteytyy yhteen lauseeseen: Herkkuja helposti. Reseptini ovat hyvän makuisia, helppoja ja terveellisiä. Minulle maku on aina ollut ensisijainen lähtökohta, sillä elämä on liian lyhyt syötäväksi pahaa ruokaa”, Tiina painottaa.

Lue Tiinan haastattelu »

Osallistu arvontaan, voita keittokirja!

Ruoka- ja viinitoimittaja Tiina Rantaselta ilmestyi 2017 tammikuussa keittokirja "Helppo olla vege, Härkis-reseptejä aamiaisesta iltapalaan". Kyseisestä kirjasta löytyy noin 30 Härkisreseptiä. Tiina Rantasen reseptit ovat kiinnostavia, helppoja ja varmasti toimivia.

Mikäli tahdot tämän kirjan ja maukkaita mausteöljyjämme itsellesi, mene sivullemme, täytä arvontakaavake ja olet mukana arvonnassa.

Lisäpalkintoina pistämme erikseen jakoon 3 kpl Virgino makuöljysettejä (valkosipuli, chili, rosmariini)!

Osallistu arvontaan tästä »

Arvonta suoritetaan 29.9.2017

Tomaatit suojaavat mm. syövältä ja sydänkohtauksilta



Rypsiöljyssä kuumentaminen edistää tomaattien sisältämän lykopeenin imeytymistä.

Kotimaisten tomaattien kausi on nyt parhaimmillaan. Jotta tomaattien terveysvaikutuksista saisi kaiken irti, ne kannattaa nauttia kypsennettyinä, kertoo Helsingin Sanomat.

Lue lisää »