Mikäli viesti ei näy kunnolla, voit katsoa sen myös tästä »

Joulupöydän uudet herkut

Moni haluaa nykyisin kokata joulupöytään uudenlaista syötävää jouluisista aineksista. Kauniin värinen punajuurisosekeitto, prosciutto-taatelisalaatti ja katkaraputäytteiset avocadot syntyvät helposti ja ovat juhlavan näköisiä sekä herkullisia. Itse tehdyt joululahjat lämmittävät mieltä, ilahduta läheisiäsi vaikkapa öljyyn säilötyillä kirsikkatomaateilla ja valkosipulin kynsillä tai viski-kahvikakulla ja manteli-rusinapikkuleivillä.
Punajuuri-bataattisosekeitto

400 g punajuuria
600 g bataattia
1,4 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
1 tl rouhittua mustapippuria
1 rkl sitruunamehua
150 g vuohenjuustoa
2 dl kermaa
1 rkl hunajaa
0,5 dl Virgino Rosmariiniöljyä tai Valkosipuliöljyä tai maustamatonta Virgino-rypsiöljyä
persiljaa silputtuna

Kuori ja lohko punajuuret. Keitä ½ tuntia. Kuori ja lohko bataatti, lisää keittoon ja keitä vielä puoli tuntia. Kun kasvikset ovat pehmenneet, lisää vuohenjuusto paloina, mustapippuri, sitruunamehu, hunaja ja öljy. Kiehauta ja soseuta keitto sauvasekoittimella kattilassa. Lisää kerma ja kuumenna varovasti. Ripota keiton päälle persiljaa.


Katso muut jouluiset reseptit:
Katkaraputäytteiset avocadot »
Prosciutto-taatelisalaatti »
Öljyyn säilötyt kuivatut tomaatit »
Marinoidut valkosipulin kynnet »
Viski-kahvikakku »
Manteli-rusinapikkuleivät »

Ruokamielellä-blogissa kokataan intohimoisesti ja rennolla otteella

Virgino on aloittanut yhteistyön Ruokamielellä-blogia pitävän Mari Raahenmaan kanssa. ”Aloitin blogin kirjoittamisen viime keväänä ja kirjoittaminen ja ruokien kuvaaminen on vienyt minut täysin mennessään”, Mari kertoo.

”Parasta blogin pitämisessä on se, jos voin antaa lukijoille inspiraatiota ja ideoita ruuanlaittoon. Suhtaudun ruokaan intohimoisesti, mutta rennolla otteella. Kirjoitan blogiini kolmihenkisen perheemme arjen sekä juhlien ruokia, melko kasvispainotteisesti. Hyvät ja aidot raaka-aineet ovat ruuanlaittoni perusta.”

Mari on työskennellyt ruuan parissa erilaisissa tehtävissä tuotekehityksestä ostoihin ja markkinointiin. ”Blogini Asiaa ruuasta -osiossa kirjoitan myös ruokaan liittyviä asioita ja ilmiöitä, elintarviketieteillä höystettynä”, hän sanoo.

http://www.ruokamielella.com
https://www.facebook.com/ruokamielella/
https://www.instagram.com/ruokamielella/

Kokeile Marin mausteisen taatelikakun reseptiä »

Kotitalousopettajien leivontaillassa tehtiin joulubageleita ja saaristolaissämpylöitä

Kotitalousopettajat Elina Brodkin ja Sanni Mielonen pitivät Varsinais-Suomen Kotitalousopettajat ry:lle jouluisen leivontaillan, jossa tehtiin yhdessä, syötiin herkkuja ja naurettiin paljon.

Lue lisää »


Leivontaillan reseptit:
Christmas Bagels »
Saaristolaissämpylät »