Mikäli viesti ei näy kunnolla, voit katsoa sen myös tästä »

Kuuma, mausteinen keitto sopii keventäjälle

Tammi-helmikuun koleilla ilmoilla lämmittää kuuma, mausteinen keitto. Ruokamielellä-blogia pitävän Mari Raahenmaan porkkana-linssikeitto sopii myös keventäjälle. Keitossa on runsaasti hyviä rasvoja ja laadukkaita kasviperäisiä proteiineja.

Porkkana-linssikeitto sopii myös satokausiajatteluun – suomalaiset juurekset ja sipulit ovat talviruokaa parhaimmillaan.
Aromikas porkkana-linssikeitto

2 kg porkkanoita
2 sipulia
1/2 dl Virgino Valkosipuliöljyä
1,5 litraa kasvislientä
4 dl punaisia raakoja linssejä
2 tl kuivattua rakuunaa
mustapippuria myllystä

Kuori ja lohko sipuli ja porkkanat. Lisää päälle öljy. Paahda uunissa 200 asteessa 30 min. Valmista sillä välin kasvisliemi ja keitä linssejä siinä 20 min. Lisää paahdetut porkkanat ja sipulit, keitä kypsäksi ja soseuta. Lisää mausteet. Nauti!


Aromikasta, herkullista ja terveellistä ruokaa

Virginon tuore yhteistyökumppani, Ruokamielellä-blogin pitäjä Mari Raahenmaa pitää mausteisesta ruuasta ja käyttää öljyjä monipuolisesti ruuanlaitossa.

Mari Raahenmaa valmistui elintarviketieteiden maisteriksi vuonna 2003. Hän on työskennellyt elintarvikkeiden ja ruuan parissa erilaisissa tehtävissä elintarvikkeiden laatutöistä ostoihin, tuotekehitykseen ja markkinointiin, mm. Fazerilla, Stockmannilla ja Kokkikartanolla.

Mari on juuri perustanut oman yrityksen, joka tarjoaa elintarvikealan konsultointia, sisällöntuotantoa ja valokuvauspalveluita elintarvikealan yrityksille. Hän kirjoittaa myös Ruokamielellä-blogia.

Lue lisää »

Säännöllinen ruokarytmi ja hyvä rasva hoitavat aivoja

Aivotutkija vannoo hyvien rasvojen nimeen ja kehottaa tarjoamaan aivoille polttoainetta säännöllisesti.

Aivotutkija Minna Huotilainen varoittaa äärimmäisistä ruokavalioista, sillä rasvaa tarvitaan hermosolujen ja soluyhteyksien rakennusaineiksi. Ruokavalion rasvoilla on roolinsa myös masennuksen oireiden hoidossa: kasvi- ja kalarasvat auttavat lievittämään oireita.

Lue lisää »

Voita Rouva Kasviksen parhaat -kirja!

Osallistu kilpailuun Virginon Facebook-sivulla:

https://www.facebook.com/virginorypsioljy/

Kommentoi kilpailupostausta Facebookissa laittamalla sen alle ruokakuva puhelimestasi. Kilpailu on käynnissä viikon ajan. Osallistujien kesken arvotaan paketti, jossa on Pirjo Toikkasen kirja Rouva Kasviksen parhaat sekä pullo kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä. Onnea kisaan!