Mikäli viesti ei näy kunnolla, voit katsoa sen myös tästä »

Vaihtelua laskiaisen tarjoiluun, ranskalainen Creme ninon -hernekeitto ja hernepihvit

Astetta hienompi hernekeitto syntyy kuivattujen herneiden sijaan vihreistä pakasteherneistä, kermasta ja kuohuviinilisäyksestä. Ranskalainen creme ninon -hernekeitto sopii myös juhlavan aterian alkukeitoksi, ja juomaksi voi valita vaikkapa kuivan kuohuviinin läpi aterian. Keitosta siivilöidyt herneen kuoret puolestaan käyvät hernepihvien raaka-aineeksi. Ohjeet on suunnitellut Ruokamielellä-blogin Mari.
Creme ninon (4 annosta)

1 sipuli
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä ja 1 pilkottu valkosipulinkynsi tai 2 rkl Virgino Valkosipuliöljyä
1 jauhoinen peruna
600 g pakasteherneitä
6 dl vettä
5 tl kasvisliemijauhetta tai 1 kasvisliemikuutio
1 dl kermaa vispattuna
1 dl kuohuviiniä

Kuullota kuutioidut sipulit öljyssä. Lisää kuorittu ja aivan pieneksi pilkottu peruna sekä herneet, liemijauhe/-kuutio sekä vesi. Keitä 10 min. Soseuta mahdollisimman hienoksi. Kaada keitto siivilän läpi. Puserra keittoa kauhalla siivilää vasten. Voit myös soseuttaa seosta lisää sauvasekoittimella keiton ollessa siivilässä. Siivilöimällä keitosta tulee fiinimpi ja tasainen. Ota talteen siivilöidyt herneen kuoret myöhempää käyttöä varten. Kuumenna siivilöity keitto ja lisää vispattu kerma joukkoon. Kääntele varovasti ja kuumenna hieman. Annostele keitto kulhoihin ja kaada loraus kuohuviiniä keiton päälle juuri ennen tarjoilua.

Hernepihvit

keitosta siivilöidyt herneen kuoret
2 kananmunaa
2 rkl perunajauhoja

Sekoita kaikki ainekset ja paista öljyssä pannulla pihvit kypsiksi.


Reseptit löydät myös Ruokamielellä –blogista osoitteesta: https://www.ruokamielella.com/single-post/2018/01/08/Creme-ninon-eli-ranskalainen-hernekeitto-ja-hernepihvit
Aivojen hyvinvointiin laadukasta rasvaa, täysjyvähiilareita, kalaa ja kasviksia

Aivotutkija, kognitiotieteen dosentti Minna Huotilainen Helsingin yliopistosta puhuu pehmeiden rasvojen merkityksestä aivojen hyvinvoinnille.

Huotilainen on twiitannut Twitterissä hästägillä #aivotutkijankokkailukoulu kiireisen tutkijaäidin vinkkejä aivoystävällisiin arkiherkkuihin. Hän on Twitterissä nimellä @minnahuoti.

Lue lisää »


Carola ja Ville kokkaavat nepalilaista ruokaa rennolla otteella

26-vuotiaat turkulaiset Carola Waselius ja Ville Kuvaja olivat viime keväänä työharjoittelussa Nepalin pääkaupungissa Katmandussa. Mukaan puolentoista kuukauden reissulta tarttui monta hyvää reseptiä, keittokirjoja ja ihastus mausteiseen kasvisruokaan.

Lue lisää »

Katso Villen ja Carolan nepalilaiset ruokaohjeet:

Nepalilainen kasviscurry »
Nepalilainen linssipata (Toor Dal) »
Nepalilainen pinaattimuhennos »