Mikäli viesti ei näy kunnolla, voit katsoa sen myös tästä »

Pääsiäiseen sitrusbroileria ja rosmariinilla maustettua lammasta

Broileri ja lammas eri tavoin valmistettuina kuuluvat perinteiseen pääsiäisen ruokajuhlaan. Ruokamielellä-blogin Mari kehitti Virginolle keväisen aurinkoisen sitrusbroilerin reseptin, jonka kanssa maistuvat mehevät yrtti-kermaperunat. Virginon täyteläinen Rosmariiniöljy sopii erinomaisesti sekä broilerin että pääsiäislampaan maustamiseen.
Sitrusbroileri yrtti-kermaperunoilla

Sitrusbroileri:

500 g broilerin paistileikettä
6 rkl Virgino Rosmariiniöljyä
1 tl suolaa
1 sitruuna
1 appelsiini/veriappelsiini
2 valkosipulinkynttä
tuoretta timjamia
mustapippuria myllystä
1 pieni punasipuli tai 1/2 iso punasipuli
Purista sitruunan mehu kulhoon. Lisää kulhoon Rosmariiniöljy, suola, mustapippuria myllystä sekä pilkotut valkosipulinkynnet. Lisää kolme kourallista pilkottua tuoretta timjamia joukkoon. Lisää joukkoon viipaloidut punasipulit. Sekoita ja lisää broilerit marinadiin. Anna marinoitua muutama tunti jääkaapissa tai vaikka yön yli. Viipaloi appelsiini viipaleiksi. Lisää broilerit ja sipulit uunivuokaan ja lisää päälle appelsiiniviipaleet. Paista uunissa 200 asteessa n. 40 min (tai kunnes broilerit ovat kypsiä). Voit nostaa loppuvaiheessa lämmön 225 asteeseen, näin saat kivan paistovärin. Lisää reilusti tuoretta timjamia päälle.


Yrtti-kermaperunat:
750 g viipaloituja perunoita (tuore tai pakaste)
1 tl suolaa
½ rkl maissitärkkelystä
2 dl kermaa
1 dl vettä
1 tl kuivattua rakuunaa
1 tl kuivattua timjamia
mustapippuria myllystä

Sekoita perunoiden joukkoon mausteet ja maissitärkkelys. Lisää vesi ja kerma. Paista 200 asteessa n. tunti tai kunnes perunat ovat kypsyneet. Mikäli käytät pakasteperunaviipaleita, sulattamalla viipaleet ensin, perunat valmistuvat nopeammin.

Resepti: Ruokamielellä-blogin Mari

Luomutilan emäntä suosii lähituottajien ruokaa ja aitoja makuja

Jaana Elo on yrittäjä ja luomutilan omistaja. Hän kouluttaa ja konsultoi elintarvikealan toimijoita, pitää kesällä tilapuotia ja tekee maatöitä sekä hoitaa kotieläinpihaa. ”Olen onnellinen, kun saan tehdä työtä, jota rakastan”, hän sanoo.

Jaana käyttää ruuanlaitossa paljon kylmäpuristettua rypsiöljyä. ”Se sopii joka paikkaan: marinointiin, grillaukseen ja paistamiseen sekä salaateille. Leivon myös sämpylät öljyyn. Hyvä kotimainen kylmäpuristettu öljy pesee oliiviöljyn mennen tullen!”

Lue Jaanan haastattelu »

Jaanan resepti yrttimarinoidulle lampaanpaistille »

Kilpailu – postaa pääsiäiskuvasi someen ja voita upea palkinto!

Ota kuva valmistamistasi pääsiäisherkuista tai vaikkapa kotisi pääsiäiskoristeista ja osallistu kilpailuun!

Voit postata kuvan kommenttina Virginon Facebook-sivulle kilpailupäivitykseen, Instagramiin hastagilla #virginopääsiäinen tai Twitteriin hastagilla #virginopääsiäinen.

Kaikkien kuvan postanneiden kesken arvotaan palkinto, johon kuuluvat Iittalan Collective tools -salaatinottimet sekä Virginon makuöljysetti (pullot Rosmariini-, Chili sekä Valkosipuliöljyä).

Kilpailu on käynnissä 6.4 asti. Onnea kisaan!