Mikäli viesti ei näy kunnolla, voit katsoa sen myös tästä »

Vapun tarjoiluun calzonet kolmella erilaisella täytteellä

Suosittua leipäblogia pitävä turkulainen Erkki Böckerman valmistaa vapuksi italialaisia calzoneita kolmella herkullisella täytteellä: ricottajuusto-pinaattitäytteellä, korealaisella bulgogi-täytteellä sekä makealla viinirypäle-rosmariinitäytteellä. Valmiit calzonet eli täytetyt pizzat voi pakata myös picnic-koriin!
Calzone ricottajuusto-pinaattitäytteellä »

Calzone korealaisella bulgogi-täytteellä »

Calzone makealla viinirypäle-rosmariinitäytteellä »

Lue Erkin haastattelu »


Erkin uudistuneiden some-kanavien osoitteet:

https://www.instagram.com/65g_bakery/

http://65gbakery.com/

Syödään yhdessä ja arvostetaan suomalaista ruokaa!

”ETL juhlii tänä vuonna 75-vuotista taivaltaan. Juhlavuonna haluamme erityisesti tuoda esille ruokailoa, kotimaisten ruokien ja juomien maistuvuutta ja ruokakulttuurin arvostuksen nostamista. Syödään yhdessä ja arvostetaan suomalaista!” innostaa Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtaja Pia Pohja.

Pian haastattelu ja maukkaan kana-fetasalaatin resepti »

Avocadorisotto tuo kevään ruokapöytään

Moni on ihastunut avocadopastaan, mutta avocadorisotto on vähintään yhtä herkullista! Kutsu ystäviä kylään ja tarjoa avocadorisottoa sellaisenaan raikkaan salaatin kera taikka liha-, kala tai kanaruuan lisukkeena. Vappuna tarkenee jo grillata, ja avocadorisotto on erinomainen lisuke grillatulle broilerille.

Kotitalousopettaja Aira Kuvajan resepti avocadorisotolle »


Tekniikan maailmassa laaja artikkeli kolesterolista

Tekniikan maailman 2/2018 artikkeliin on haastateltu professori, sisätautien ja geriatrian erikoislääkäri Timo Strandbergia sekä professori, sisätautien erikoislääkäri Pertti Mustajokea. Artikkelin mukaan kovien rasvojen yhteys korkeaan kolesteroliin todistettu. Ruokavalion hiominen auttaa varsinkin niitä, joilla LDL-kolesterolin taso nousee herkästi.

Lue lisää »