|
Valkoinen pizza on viikonlopun vetonaula
|
Valkoinen pizza on nyt supertrendikäs. Ruokamielellä-blogin Marin loihtima resepti on myös superherkullinen. Valkoinen väri pizzan täytteeseen tulee ranskankermasta ja mozzarella-juustosta. Kaiken kruunaa itsetehty basilikaöljy.
|
|
Valkoinen pizza basilikaöljyllä
Pizzapohja (3 ohutta pizzaa)
n. 7 dl jauhoja
3,5 dl viileää vettä
1 pss kuivahiivaa tai ½ pakettia tuorehiivaa
1 tl suolaa
1 rkl Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä
Täytteet:
1 prk (200 g) ranskankermaa
1 kynsi valkosipulia
1 tl oreganoa
1 tl basilikaa
2 palloa mozzarellaa
serranokinkkua
kirsikkatomaatteja
Basilikaöljy:
1 ruukku basilikaa
1 dl Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 valkosipulinkynsi
mustapippuria myllystä
½ tl suolaa
|
|
Sekoita kuivahiiva ja suola jauhoihin. Jos käytät tuorehiivaa, sekoita se nesteen joukkoon. Lisää neste ja vaivaa taikinaa kunnolla. Lisää öljy ja jatka vaivausta. Anna taikinan seistä huoneenlämmössä n. 1 h. Parasta pizzasta tulee,
jos leivot taikinan edellisenä päivänä. Vähennä tällöin hiivan määrä puoleen ja nosta taikina jääkaappiin tunnin nostatuksen jälkeen. Anna vielä nousta huoneenlämmössä reilu tunti ennen kaulimista, jos leivot taikinan edellisenä päivänä. Kauli taikinat aivan ohuiksi.
Laita uuni kuumenemaan niin kuumaksi kuin mahdollista, 250 - 300 astetta. Laita pellit kuumenemaan uuniin tai käytä pizzakiveä. Valmista basilikaöljy: lisää kulhoon basilikan lehdet, öljy, valkosipuli, mustapippuri sekä suola. Soseuta sauvasekoittimella.
Lisää ranskankerman joukkoon pieneksi pilkottu valkosipuli, oregano ja basilika. Sekoita ja lisää sitä ohuelti kaulittujen pizzapohjien päälle. Lisää serranokinkkua, revi mozzarellaa käsin paloiksi ja lisää pizzan päälle.
Paista 7 - 10 min. Lisää paiston jälkeen puoliksi leikattuja kirsikkatomaatteja sekä basilikaöljyä. Nauti!
Tutustu myös Ruokamielellä-blogiin »
|
|
Kylmäpuristettu rypsiöljy tuli keittiöön jäädäkseen
|
|
Kotitalousopettajien liiton tuore puheenjohtaja Minna Vanhala opettaa yläkoululaisille hyvää ravitsemusta, arjen rytmejä, talousosaamista, tunnetaitoja, kestävää kehitystä ja oman elämän hallintaa.
Kotonaan hän laittaa mieluiten mausteisia itämaisia ruokia öljyä säästämättä.
Lue Minnan haastattelu »
Katso Minnan iltapalasmoothien resepti »
|
|
Tietovisa koulujen alkamisen kunniaksi! |
Vastaa Virginon hauskaan tietokilpailuun ja voita kivoja palkintoja! Kilpailuaikaa on to 6.9. asti. Palkintopaketissa on tyylikkäät Iittala Collective tools salaattiottimet sekä
Virginon makuöljysetti (Rosmariini- Valkosipuli- ja Chiliöljypullot). Arvomme kaikkien kisaan osallistuneiden kesken kaksi palkintopakettia.
Klikkaa kisaan »
|
|
|
Gluteenittomat rosmariinisämpylät maistuvat kaikille!
|
|
Yhä useampi noudattaa gluteenitonta ruokavaliota. Gluteenittomassa leivonnassa on omat niksinsä, joita kannattaa noudattaa. Jos leivot keliaakikolle, leivontavälineet, taso tai kädet eivät saa missään vaiheessa olla kosketuksissa tavallisen vehnäjauhon tai muun gluteenia sisältävän raaka-aineen kanssa.
Virginon makuöljyt tuovat lisää makua sämpylöihin, tällä kertaa makua antamassa Rosmariiniöljy.
Tutustu kotitalousopettaja Aira Kuvajan suunnittelemaan gluteenittomien sämpylöiden reseptiin
tästä »
|
|